Nieuws

« Vorige - Volgende »

Klacht wegens discriminatie tegen Bas Eenhoorn

26 juni 2013 - 07:19  •  reacties

Klacht wegens discriminatie tegen Bas Eenhoorn

Alphen aan den Rijn -

Enige tijd geleden heeft Eenhoorn in een brief aan de Alphense politiek laten weten dat raads- en commissieleden niet langer lid mogen zijn van een stembureau. Zie het eerdere ARTIKEL OVER DEZE ZAAK. Henk van der Zanden en Wim van der Helm, beiden lid van RijnGouweLokaal, waren tijdens verkiezingen lid van een stembureau, maar worden nu uitgesloten van een taak, die zij vrijwillig en met plezier vervulden. "Discriminatie" aldus van der Zanden en daarom is er een klacht ingediend tegen de burgemeester.

In de nieuwe fusiegemeente Alphen aan den Rijn worden de huidige gemeenten Boskoop en Rijnwoude opgenomen en daar mogen politici nog wel lid zijn van een stembureau bij de volgende verkiezingen voor één gezamenlijke gemeenteraad.

Al eerder was er op deze site een discussie over de al dan niet terechte beslissing van de burgemeester, waarbij de één stelt dat hij volkomen gelijk heeft en dat het raar is dat politici toezien op een correct verloop van de stemming, terwijl ze de dag daarvoor nog hun eigen partij hebben gepromoot. Andere stellen weer, dat het onzin is om te denken dat er gerommeld wordt en dat het al moeilijk genoeg is om mensen te vinden die dat werk willen doen en het niet past om die mensen bij voorbeeld in het verdachtenbankje te plaatsen.

Fotograaf: Josh Walet