Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Meer winkelruimte in Centrum-Zuid

26 juni 2013 - 08:00  •  Robbert Prins  •  reacties

Meer winkelruimte in Centrum-Zuid

Alphen aan den Rijn -

De gedachte achter de ontwikkeling is helder. Uitbreiding van het winkelaanbod mede met het oog op de ontwikkeling van Waterrijk West kan het centrum een impuls geven en toekomstvast maken. Albert Heijn wil graag een grotere winkel in ons centrum om zo de Boskopers ook in Boskoop te houden. En nu hebben we een kans die er straks misschien niet meer is.

Tegelijkertijd zijn veel mensen zijn tegen de ontwikkeling in het centrum. Winkeliers vrezen leegstand en minder aanloop in de huidige winkels en betwijfelen of het extra aanbod nodig is, liefhebbers van de "Teijlingen"-villa vechten voor zijn behoud en de bewoners in de directe omgeving ondervinden hinder van de hogere delen van het bouwwerk. Duidelijke bezwaren die gehoord worden door de VVD fractie en die de afweging moeilijk maken.

Daarom vindt de VVD dat het goed is dat wij nog eens nadenken over de voors en tegens van het plan. Want er zijn ook risico’s verbonden aan het niet door laten gaan van het plan. Want is er iemand die wil investeren in de villa, of behouden wij hem voor de verpaupering? En blijft het winkelaanbod als Boskoop straks nog groeit voldoende voor onze inwoners of trekken de winkelende mensen dan ook voor hun boodschappen naar omliggende, grotere winkelgebieden met alle gevolgen van dien?

De VVD fractie is er nog niet uit wat nu het beste is. Duidelijk is dat wij met elkaar de tijd goed moeten gebruiken om tot een zo goed mogelijk besluit te komen. Met een open mind en luisterend naar elkaar. Ik nodig dan ook iedereen, voor of tegen, uit om mee te spreken en mee te denken. Persoonlijk aan de ronde tafel of via email. Het is belangrijk genoeg om uw mening te laten horen nu het kan!

 

Fotograaf: Josh Walet
VVD.'
VVD

Politieke partij