Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Ruimte voor mensen op en langs de Oude Rijn

25 juni 2013 - 23:48  •  reacties

Ruimte voor mensen op en langs de Oude Rijn

Alphen aan den Rijn - Onze rivieren, de Oude Rijn en de Gouwe, zijn belangrijk voor de economie in onze gemeente. Met het veranderen van de transportstromen in onze samenleving zijn de dorpen en steden meer en meer “met de rug naar de rivier toe” gebouwd. De VVD vindt het belangrijk dat ook lokaal de recreatieve mogelijkheden van beide waterwegen beter worden benut.

De VVD vraagt al lang aandacht voor de Oude Rijn. Ook in de nieuwe structuurvisie van de gemeente wordt de Oude Rijn als een bijzonder en belangrijk onderdeel van het grondgebied beschouwd. Als het aan de VVD ligt komen er in de kern Alphen meer terrasjes aan het water en houden we bij bouwprojecten rekening met de mogelijkheden van de rivier. De Oude Rijn tussen Alphen en Koudekerk is zo'n prachtig gebied om de combinatie van werken op de Hoogewaard en ontspanning langs de Oude Rijn te ervaren.

 We zijn eindelijk zover dat we als nieuwe gemeente dit beleid kunnen gaan doorvoeren. Het voornemen van de provincie om een algemeen aanlegverbod langs de Oude Rijn af te vaardigen haalt dan ook een stevige streep door dit voornemen. Bij leefbaarheid langs het water hoort ook levendigheid op het water, uiteraard met alle waarborgen voor een veilige en ongehinderde doorvaart voor de beroepsschippers.

 De VVD maakt zich sterk voor de mogelijkheden van een mooie en goed bevaarbare Oude Rijn. Een waterweg voor de binnenvaart èn tegelijkertijd een plezierige plek voor recreanten en onze inwoners om te genieten van een verblijf op en aan het water.

 

Toetie Vorenkamp

Fotograaf: Josh Walet
Tags: vvd, oude rijn
VVD.'
VVD

Politieke partij