Nieuws

« Vorige - Volgende »

Evenementengebied van Oldtimerdag toch ingekort

28 augustus 2015 - 14:10  •  reacties

Evenementengebied van Oldtimerdag toch ingekort

Alphen aan den Rijn -

Na overleg met de gemeente bracht de organisatie van het evenement op 13 augustus naar buiten dat op zaterdag 12 september de gehele Hooftstraat, van café De Heul tot aan bakkerij Van Vliet, vol met oude auto's kwam te staan vanwege de oldtimerdag. Het gebied zou ondanks het ongeval met de Julianabrug niet aangepast worden. Een klein deel van de Hooftstraat is namelijk momenteel niet toegankelijk vanwege de ravage na het brugongeluk.

Het evenementengebied wordt ingekort van de Heul tot en met Bezemer Fitness. Een ondernemer aan de andere kant van de Julianabrug laat in een eerste reactie weten niet blij te zijn met deze beslissing vanwege de voorbereidingen die al getroffen zijn. De Oldtimerdag zou juist voor de nodige omzet kunnen zorgen. 

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft echter in nauw overleg met de organisatie besloten de plannen te wijzigen. Mogelijk wordt rond de Oldtimerdag al materiaal voor het opruimen van de ravage bij de Julianabrug aangereden. Als dat zo is, zou het evenement alsnog moeten worden aangepast. Daarom is besloten tot definitieve wijziging van het plan, zodat er niets fout kan gaan op het gebied van de route en de logistiek rond het evenement. 

De Alphense Oldtimerdag is de grootste binnenstadse oldtimerdag van Nederland. Begin juli was het evenement de grens van 100 aanmeldingen gepasseerd. Gestreefd wordt naar dik 150 voertuigen op 12 september. 

De Oldtimerdag was vorig jaar goed voor ruim 50.000 bezoekers en is traditiegetrouw de opening van de feestweek in Alphen aan den Rijn.

  

Hierboven de oude plattegrond van de Oldtimerdag. Inmiddels is bekend dan zone 1 en 2 komen te vervallen.

Fotograaf: Josh Walet
Hooftstraat.'
Hooftstraat

Lekker winkelen aan de Lage Zijde.

12-09-2015 - Oldtimerdag Alphen aan den Rijn.'
12-09-2015 - Oldtimerdag Alphen aan den Rijn

Oldtimerdag Alphen aan den Rijn