Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wegafsluitingen in verband met evenementen

17 september 2012 - 14:50  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Wegafsluitingen in verband met evenementen

Alphen aan den Rijn - Vanaf 14 september worden in het centrum de evenementen Jaarmarkt, Estafetteloop, Oldtimerdag, Gondelvaart en Taptoe gehouden. Voor deze jaarlijks terugkerende evenementen worden er straten en wegen voor het verkeer tijdelijk afgesloten.

Kermis vrijdag 14 september t/m 19 september
- Op donderdag 13 september, vanaf 12.00 uur, wordt de kermis opgebouwd.
- De kermis zal aanvangen op vrijdag 14 september om 15.00 uur.
- Op 18 september vanaf 16.00 uur tot en met 19 september 24.00 uur, is de Vest voor doorgaand verkeer afgesloten.

Gondelvaart, Estafetteloop dinsdag 18 september 
- De gondelvaart van 19.00 uur tot circa 24.00 uur. Tijdens de gondelvaart moet rekening worden gehouden met een langdurige stremming van o.a. de Julianabrug, Alphense brug en de Swaenswijkbrug. 
- De estafetteloop, van 18.00 uur tot circa 20.00 uur. Start en finish op het Rijnplein. Tjdens de estafetteloop moeten voetgangers en fietsers rekening houden met  een beperkte doorgang in het centrumgebied.

Jaarmarkt dinsdag 18 september en woensdag 19 september 
- Op 18 september, vanaf 12.00 uur, wordt de kramenmarkt opgebouwd. 
- Fasegewijs wordt het centrumgebied afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afbouw zal ook fasegewijs worden uitgevoerd. 
- Vanaf dinsdag 18 september, 16.00 uur, tot en met woensdag 19 september 24.00 uur is het centrumgebied voor doorgaand verkeer afgesloten. Dit betreft de volgende straten:
- Van Boetzelaerstraat tussen de Bloemhofstraat en de Vest, alleen op 19 september
- De Vest vanaf de Van Boetzelaerstraat tot de ingang parkeerdak Aarhof. 
- Hooftstraat vanaf de Blijenbergstraat t/m W.M.C. Regtstraat en het voetgangersgebied Van Mandersloostraat
- Thorbeckeplein
- Raadhuisstraat tussen de Swaenswijkbrug en de Concordiastraat 
- Concordiastraat
- Hoflaan
- Paradijslaan
- Prins Hendrikstraat tussen de Swaenswijkbrug en de Hoflaan en het voetgangersgebied Julianastraat

Wij adviseren u om vroegtijdig uw auto buiten het afgesloten gebied te parkeren. Indien uw auto niet tijdig is verwijderd, dan wordt deze op grond van de Wegsleepregeling Alphen aan den Rijn weggesleept. De kosten hiervoor worden op de eigenaar van het voertuig verhaald.

Parkeren
Tijdens de jaarmarkt is het parkeerdak/garage van de Aarhof en het Thorbeckeplein bereikbaar. Op diversen plaatsen aan de rand van het centrumgebied zijn mogelijkheden om uw fiets te parkeren. De bewaakte fietsenstalling aan het Fossapad is niet bereikbaar.

Openbaar vervoer
Vanaf dinsdagmiddag 18 september 16.00 uur tot donderdag 19 september middernacht rijden de bussen om het centrum heen. De belangrijkste vervangende haltes zijn te vinden op de Prins Bernhardlaan (halte Hoge Zijde) en op de Willem de Zwijgerlaan (halte Lijsterlaan).

Ter voorkoming van files op de Willem de Zwijgerlaan wordt het autoverkeer vanuit Ridderveld richting Centrum Hoge Zijde verzocht gebruik te maken van de Albert Schweitzerbrug.

Fotograaf: Josh Walet