Nieuws

« Vorige - Volgende »

Handen ineen voor de zorg

9 maart 2014 - 08:39  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Handen ineen voor de zorg

Alphen aan den Rijn - Een aantal zorginstellingen in de regio Holland Rijnland heeft samen met een aantal Gemeenten en het ROC Mondriaan de handen ineen geslagen voor banen in de Zorg! Werkzoekenden krijgen hiermee de kans op een opleiding en een baan in de zorgsector.

Werkzoekenden kunnen starten met een korte proefperiode bij Activite, Topaz, Libertas Leiden en Pro-Cura. Aan het einde van deze periode doen zij een toelatingstest bij het ROC Mondriaan, starten ze met een opleiding verzorgende en krijgen ze een (leerwerk)plaats bij een van de werkgevers.

Van overheidszijde zorgen DZB/Re-integratie Leiden, UWV en Werkgevers Servicepunt Rijnstreek voor de voorselectie en de begeleiding van de deelnemers. Daarmee ontzorgen zij werkgevers en bieden hen gemotiveerde medewerkers die een bewuste keuze maken voor de zorg- en welzijnssector.

Dit traject is een optimale samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid waardoor werkzoekenden weer een baan vinden en werkgevers goed gekwalificeerd personeel.
De deelnemende partijen hebben de ambitie om het arrangement twee maal per jaar te laten starten en nog meer werkzoekenden een dergelijke kans te bieden.

De samenwerkende partners, waaronder wethouder Stegeman (voorzitter stuurgroep Rijnstreek werkt) tekenen op maandag 10 maart 2014 een samenwerkingsconvenant voor dit arrangement in de zorg

Fotograaf: Josh Walet