Nieuws

« Vorige - Volgende »

Een (brand)veilig WK 2014

13 juni 2014 - 09:00  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Een (brand)veilig WK 2014

Alphen aan den Rijn - Het WK voetbal barst weer los! Alphen aan den Rijn kleurt langzaam maar zeker oranje. Weet u hoe het zit het met de brandveiligheid van feestversiering in de horeca en wat u zelf kunt doen om te zorgen voor een (brand)veilig WK?

Horeca
Inspecteurs van de gemeente controleren de horeca van Alphen aan den Rijn elk jaar op brandveiligheid tijdens feestdagen (december, carnaval), dus ook nu rondom het WK. Zij letten onder meer op veilige versiering en de aanwezigheid van vluchtwegen, blusmiddelen en noodverlichting. In de horeca en sportkantines gelden de brandveiligheidsregels het hele jaar door en de exploitanten zijn hiervan dan ook op de hoogte.

Bij u thuis
Maar bij u thuis is brandveiligheid niet minder belangrijk. Wees alert tijdens festiviteiten rondom het WK:

  • heeft u (brand)veilige versiering,;
  • kunnen uw gasten veilig vluchten in geval van brand;
  • heeft u gedacht aan een blusmiddel en met hoeveel mensen zit u eigenlijk in een ruimte?

Veiligheid in de straat
Gezellig, al die versierde straten en buurten. Toch vragen wij u rekening te houden met de bereikbaarheid van uw straat of buurt voor brandweer, politie en ambulance. Wij adviseren u versieringen boven de openbare weg op 4,20 meter hoogte te hangen en een breedte van tenminste 3,50 meter vrij te houden. Informeer eerst bij ons of u een vergunning moet aanvragen.

Informatie
Heeft u vragen of wilt u informatie over brandveiligheid tijdens het WK voetbal, dan kunt u contact opnemen met afdeling Veiligheid, Toezicht en Handhaving, team Inspectie, telefoonnummer 14 0172.

Meer veiligheidstip WK 2014 leest u hier.

Wie méér wil dan mogelijk is binnen deze spelregels, bijvoorbeeld een groter feest organiseren of een straat afsluiten voor een feest of activiteit, moet dat melden. U kunt digitaal een melding klein evenement doorgeven. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Fotograaf: Josh Walet