Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Robbels - Ginet Groep

13 juni 2014 - 15:00  •  Rob Buisman  •  reacties

Robbels - Ginet Groep

Alphen aan den Rijn -

'Noodoplossingen waar we niet vrolijk van worden...'
"Tja, inderdaad; een tijdelijk onderkomen. Vorig jaar zijn we al van 's Molenaarsweg naar de Castorstraat verhuisd en nu zitten we sinds februari voor anderhalf jaar aan de Lupinesingel. Het blijven noodoplossingen waar we niet echt vrolijk van worden. Aan de andere kant zijn die noodoplossingen betaalbaar, dus we doen het ermee. Toch zouden we liever definitieve huisvesting willen hebben, zodat we de dieren echt goed kunnen opvangen en constructief kunnen bouwen aan de toekomst. Voor de rest hebben we de zaken meer dan aardig voor elkaar, ook al omdat we in januari van Stichting Dierenlot een prachtige nieuwe ambulance hebben gekregen."

'Joh, die hebben we toch al?'
"Wel apart trouwens. Onze waarnemend burgemeester, Tjerk Bruinsma, heeft aangegeven dat de gemeente ons graag wil helpen. Hij heeft zelfs gezegd dat hij actief sponsoren voor ons wil vinden. Alleen roept hij er meteen achteraan dat die voor een ambulance zijn bedoeld. Dan denk ik: Joh, die hebben we toch al? Verdiept die man zich eigenlijk wel in onze behoefte? Of brabbelt 'ie maar wat... Kijk, het is fijn dat iemand zich voor ons wil inzetten. Maar we hebben dus veel meer aan een eigen pand waarin we professioneel kunnen werken. Als de gemeente dat kon subsidiëren, zou ik dat eigenlijk heel logisch vinden. Maar als we dat met particuliere sponsoren kunnen realiseren, vind ik het ook prima. Graag zelfs!"

Dat kan ik me voorstellen. Drankje?
"Ik blijf in de dierensfeer. Doe mij maar een Pink Pussy. Een paar ijsblokjes in een longdrinkglas; dan een ruime scheut Bacardi Limon, een beetje Grand Marnier, een golfje Gold Tequila en wat cranberrysap. De Sweet and Sour Mix hoeft er van mij niet bij. Afdekken, schudden en opdrinken."

Daar krijg je geen kater van?
"Nee hoor. In dit geval staat Pink voor de roze bril die ons optimisme kenmerkt. En wat Pussy allemaal kan betekenen, laat ik met plezier aan jouw verbeelding over. A dirty mind is a joy forever. En het smaakt zeker naar meer."

Robbels worden elke vrijdag in cocktailbar De Neus - in het centrum van Alphen aan den Rijn -  opgetekend door Rob Buisman.
Elke overeenkomst met de werkelijkheid berust op toeval.

Fotograaf: Josh Walet