Nieuws

« Vorige - Volgende »

Molukkers protesteren tijdens raadsvergadering

4 september 2015 - 12:13  •  reacties

Molukkers protesteren tijdens raadsvergadering

Alphen aan den Rijn -

Gewapend met grote spandoeken maakte de groep duidelijk aan de gemeente dat belofte schuld maakt. Het beloofde nieuwe verenigingsgebouw van Kaju Putih laat nog steeds op zich wachten en voor de leden van Kaju Putih is de maat nu meer dan vol. In 2010 is er raadsbesluit genomen om Kaju Putih voor maximaal 3 jaar in de tijdelijke voorziening te huisvesten, onder voorbehoud van planologische procedures. 

"Het huidige verenigingsgebouw is op. Het lekt aan alle kanten, het is te klein voor de activiteiten en door de energieslurpende elektrische kachels ook nog gevaarlijk. Vooral voor de kinderen, die kunnen zich er gemakkelijk aan kunnen branden. Ook is er een flinke verzakking in de vloer geconstateerd", zo stellen de Molukkers.

De gemeente was van plan om de verzakking te laten repareren maar de Molukkers hebben dit 'lapmiddel' afgewezen uit angst om later te horen dat een nieuw gebouw er niet meer in zit, omdat aan het huidige pand al te veel is verspijkerd.

De actievoerende Molukkers hebben tijdens de raadsvergadering een handtekeningenactie met meer dan 300 handtekeningen aan de raad aangeboden. Ook hebben zij de spiegel, ooit symbolisch aan hen gegeven door Michel du Chatinier, aan de raad teruggegeven. Ze vinden het tijd dat de gemeente zélf eens in de spiegel gaat kijken.

Wethouder Han de Jager kon niet ingaan op de eis van de Molukkers. De actiegroep belooft eind september terug te komen, in de hoop dat de gemeente zich dan wel aan haar belofte houdt.

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet