Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gemeente komt met folder over alcoholmatiging

13 januari 2016 - 10:27  •  reacties

Gemeente komt met folder over alcoholmatiging

Alphen aan den Rijn -

Aan de hand van de resultaten van het congres over alcoholmatiging in het gebouw van Stichting MAX aan de Olympiaweg is er een folder over alcoholmatiging gemaakt.

Verder stelt de gemeente ook posters en speciale bierviltjes ter beschikking. In de folder kan met praktische informatie vinden die (overmatig) alcoholgebruik bespreekbaar kan maken, ook is er in te lezen waar men terecht kan voor vragen en hulp. Het doel van de campagne is het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren. "Vooral het thuis indrinken van de jongeren is een groot probleem in Alphen," aldus wethouder Han de Jager. 

Volgens burgemeester Liesbeth Spies is het niet zo dat het effect van de campagne direct te meten is. "Het gaat voornamelijk over het overdragen van kennis over het onderwerp," zegt Spies. "Jongeren moeten duidelijk weten wat wel en wat niet acceptabel is."

Om de jongeren goed te kunnen bereiken worden de folders, posters en viltjes worden op korte termijn bij maatschappelijke partners van de gemeente uitgedeeld. Hierbij is te denken aan verenigingen, horeca en huisartsen. 

Fotograaf: Josh Walet
Liesbeth Spies.'
Liesbeth Spies