Nieuws

« Vorige - Volgende »

Aandacht voor bomenbeleid met ludieke kerstboom

9 december 2016 - 14:27  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Aandacht voor bomenbeleid met ludieke kerstboom

Alphen aan den Rijn - Bomen zijn waardevol voor de mens en natuur en vervullen een belangrijke rol in de openbare ruimte en onze groenbeleving. Aan de andere kant zijn bomen soms moeilijk in te passen in stedelijke ontwikkelingen of veranderingen in het openbaar gebied. Om de kwaliteit, hoeveelheid en verscheidenheid aan bomen in de toekomst te garanderen of te verhogen, moeten we dus afspraken met elkaar maken. Deze afspraken worden vastgelegd in het bomenbeleid. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de ambitie om een ‘groene stad met lef’ te zijn. Samen met u willen we keuzes én heldere afspraken maken over de omgang met bomen tot 2022. Wij willen daarom heel graag weten wat u belangrijk vindt aan bomen?

Help mee en win een waardebon
Wilt u meedenken en meedoen? Vul dan nu de enquête in en maak bovendien kans op een waardebon van €15,- van de Bosrand. Er worden onder de deelnemers 20 bonnen verloot. U kunt uw reactie geven op www.alphenaandenrijn.nl. Onderaan de pagina staat een button naar de enquête.

Het resultaat van de enquête wordt gebruikt om het nieuwe bomenbeleid op te stellen. In 2017 wordt ook nog een interactieve avond over dit onderwerp gehouden. Daarover informeren wij u later via onder andere deze Week in beeld. Uiteindelijk wordt halverwege 2017, met behulp van uw mening, het opgestelde bomenbeleid aan de gemeenteraad voorgelegd.

Fotograaf: Josh Walet