Nieuws

« Vorige - Volgende »

Locatie Maximabrug bekend

7 februari 2012 - 16:10  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Locatie Maximabrug bekend

Alphen aan den Rijn -

De laatste maanden zijn verschillende onderzoeken gedaan naar onder andere de milieueffecten, de financiën, de landschappelijke inpasbaarheid en de ruimtelijke kwaliteit. Op basis van deze studies hebben de beide colleges van burgemeesters en wethouders locatie 1A (zie afbeelding) als meest geschikte locatie gekenmerkt.

 

Zorgvuldige keuze
“Het is een complex besluit die wij met elkaar weloverwogen hebben genomen”, vertelt wethouder Hoekstra. “Voor Alphen aan den Rijn is een goede aansluiting met de Alphense rondweg een vereiste. Zo kunnen we nu en op de lange termijn de infrastructuur voor de hele regio goed inrichten”. Wethouder Dresden vult hem aan: “Locatie 1A heeft op meerdere terreinen de beste papieren. Van alle varianten is deze het minst belastend voor het milieu en het landschap. Ook kost deze variant het minste. Met deze keuze wordt bovendien de doorkruising van de Landlustweg vermeden. Uiteindelijk is het aan de beide gemeenteraden om een definitief besluit te nemen.

Veiligheid en bereikbaarheid
De Maximabrug is nodig om de onveilige verkeerssituaties in Koudekerk aan den Rijn op te lossen. Het vrachtverkeer van en naar Hoogewaard maakt momenteel gebruik van de Koudekerkse brug om de Oude Rijn over te steken. De smalle straten raken snel verstopt en zorgen voor gevaar en oponthoud voor andere weggebruikers, zoals fietsers en voetgangers. Een andere belangrijke voorwaarde voor de aanleg van de brug is de aansluiting op de toekomstige Alphense rondweg. Deze rondweg zal een aantrekkelijke route om de stad bieden, die de wegen in de stad zal gaan ontlasten en daarmee de kwaliteit van de leefomgeving en bereikbaarheid verder zal verbeteren..

Fotograaf: Josh Walet