Nieuws

« Vorige - Volgende »

Onderzoek naar multifunctionele accommodatie in Zwammerdam

10 februari 2012 - 10:00  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Onderzoek naar multifunctionele accommodatie in Zwammerdam

Alphen aan den Rijn -

De afgelopen maanden heeft een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van Belangenvereniging Zwammerdam, Stichting Kinderopvang Alphen, NH kerk, Participe, Scope scholengroep, Sportspectrum en ’t Nut, met elkaar gewerkt aan een plan voor een MFA in Zwammerdam. Daarbij hebben ze gekeken naar geschikte gebouwen, voor wat voor activiteiten de gebouwen gebruikt worden en hoe vaak. Ook is gekeken of het mogelijk is om de link met onderwijs te leggen.
 
Wethouder Du Chatinier: “Bij het haalbaarheidsonderzoek willen we eerst duidelijk hebben waar behoefte aan is. Wat willen mensen doen in een MFA? Op basis daar van kunnen we bepalen hoeveel ruimte we nodig hebben.” Twee mogelijkheden worden nu verder onderzocht. Bij de eerste variant herontwikkelen we de locatie van de peuterspeelzaal, de brandweerkazerne en het nutsgebouw. Verder kijken we of we op de plek waar de scholen en gymzaal staan een MFA kunnen realiseren.

Daarbij passen we de bestaande schoolgebouwen aan, zodat ze geschikt worden voor multifunctioneel gebruik, en realiseren we een nieuwe gymzaal. De tweede variant gaat uit van nieuwbouw. Het onderzoek moet uitwijzen welke variant mogelijk is. "De werkgroep heeft de voorkeur voor de nieuwbouwvariant. Er bestaat dan wellicht ook de mogelijkheid om in combinatie met de MFA nieuwe woningen te bouwen. We hopen dat uit het onderzoek blijkt dat deze variant haalbaar is"

De werkgroep en de gemeente vinden het realiseren van de multifunctionele accommodatie in Zwammerdam van belang omdat het voor de kleine kern belangrijk is om voldoende eigen voorzieningen te hebben. Gijs van Leeuwen van de Belangenvereniging Zwammerdam: "Het realiseren van een MFA is de kern van de onze Dorpsvisie. Ongelofelijk belangrijk voor de leefbaarheid in onze kleine kern. Wij zijn ontzettend blij met de voortdurende steun vanuit het college en verheugen ons voorzichtig op de uitkomst van dit verdere onderzoek dat de basis kan zijn voor de komende 40 jaar."

Fotograaf: Josh Walet
Michel Du Chatinier.'
Michel Du Chatinier

Tweede locoburgemeester & wethouder Financiën, Grondexploitaties, Jeugd, Onderwijs, Sport en Vastgoed in Alphen aan den Rijn.