Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kadernota Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) vastgesteld

20 april 2012 - 12:05  •  reacties

Kadernota Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) vastgesteld

Alphen aan den Rijn -

Uitbreiding Wmo taken
De nieuwe Wmo-kadernota houdt al rekening met de toekomstige uitbreiding van de Wmo. Door de decentralisatie zullen de taken van de gemeente om de inwoners te ondersteunen toenemen. Zo worden de gemeentelijke taken uitgebreid met bijvoorbeeld de functie begeleiding.

Verdere invulling Wmo-beleid
De komende periode wordt de kadernota verder ingevuld. De doelstelling van de Wmo staat hierin centraal. De gemeente ondersteunt de inwoners die dat nodig hebben en maakt meedoen aan de samenleving mogelijk. De kern van het nieuwe Wmo beleid is; uitgaan van de eigen kracht van mensen en het stimuleren van participatie. Hierbij hanteren de gemeenten een vraaggerichte aanpak, waarbij de mens centraal staat en de middelen volgen.

Gelijktijdig vaststellen van de kadernota
Met het gelijktijdig vaststellen van de Wmo-kadernota zijn de drie gemeentes goed op koers voor de fusie in 2014: “Het gelijktijdig vaststellen van de kadernota, vooruitlopend op de fusie, was de voor de hand liggende keus. Het zorgt er voor dat we over anderhalf jaar niet opnieuw naar dit kader hoeven te kijken en kunnen zorgen voor optimale ondersteuning van de inwoners van de fusiegemeente. Daarnaast was de inbreng van de Wmo-raden bijzonder waardevol bij de huidige koersbepaling. Ik ben dan ook blij dat we op dit punt zijn aangekomen”: aldus wethouder Lyczak van Alphen aan den Rijn. 

Fotograaf: Josh Walet