Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vanaf maandag voor onbepaalde tijd geen bussen

19 juni 2018 - 10:30  •  reacties

Vanaf maandag voor onbepaalde tijd geen bussen

Alphen aan den Rijn - De afgelopen weken werd er door de chauffeurs in het streekvervoer al meerdere keren het werk neergelegd voor een betere cao. De chauffeurs willen onder andere vermindering van de werkdruk en een fatsoenlijke loonsverhoging.

 

Conflict
Twee verkenners doen sinds afgelopen week een poging om alsnog een oplossing dichterbij te brengen voor het hoog opgelopen conflict tussen werknemers en werkgevers in het streekvervoer. Zij krijgen dus in ieder geval deze week de tijd om met name de werkgevers te bewegen om concrete en goede afspraken te maken over werkdruk en loon.

Jack d'Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: "Werkgevers nemen ons na vele stakingsdagen, landelijk en regionaal, nog steeds niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. We gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk." FNV stelt dat de stakingen niet ideaal zijn maar: "Staken doe je niet voor de lol, maar in dit geval is er - nog steeds - geen keuze."

Fotograaf: Josh Walet