Nieuws

« Vorige - Volgende »

Auto's direct naar parkeerterrein ARC

20 maart 2012 - 16:37  •  reacties

Autos direct naar parkeerterrein ARC

Alphen aan den Rijn -

Momenteel mogen automobilisten de parkeerplaatsen op het C.P. Mulderveld wel verlaten via de 'heuvel' naar de Oranje Nassausingel, maar er is slechts eenrichtingsverkeer toegestaan.

In een motie gaf de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders in Alphen opdracht om te onderzoeken dit aan te passen. Wethouder Kees van Velzen presenteerde dinsdagmiddag drie voorstellen, waarvan de gemeenteraad er één kan kiezen. Het college heeft 'optie twee' als voorkeur.

Optie één bestaat uit het verbreden van de toerit en er komt een rechtsaf-strook op de N207 voor automobilisten die vanaf de Oranje Nassaubrug komen. Weggebruikers die vanuit Alphen komen kunnen niet linksaf. In optie twee is het voor verkeer uit Alphen mogelijk om bij de stoplichten linksaf te slaan het parkeerterrein op. In optie drie schetst Van Velzen de situatie dat het kruispunt Oranje Nassausingel/Korenmolen volledig wordt aangepast naar twee keer twee rijstroken.

Na de zomer
Indien de gemeenteraad instemt met optie twee kan er volgens Van Velzen al na de zomer gestart worden met de aanpassing van het kruispunt. De kosten schat de wethouder op 300.000 euro. 'Optie drie is vanwege andere prioriteiten zeker niet realiseerbaar vóór 2016 of mogelijk zelfs nog later. Dat duurt te lang', vindt Van Velzen. Het parkeerterrein moet tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven.

Fotograaf: Josh Walet
Kees van Velzen.'
Kees van Velzen

Wethouder voor Verkeer, vervoer en waterstaat, Stadsbeheer, wijkgericht werken en ISV, Toezicht en handhaving, Toerisme en recreatie, Dorpen en Landelijk gebied.

SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit