Nieuws

« Vorige - Volgende »

Heel Alphen opgebroken

1 februari 2013 - 14:17  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

Heel Alphen opgebroken

Alphen aan den Rijn -

De damwanden worden vervangen. Dit gebeurt zowel langs openbaar terrein als bij inwoners in de achtertuin of langs het terras. Er wordt aan beide zijden ongeveer 1200 meter damwand vernieuwd. Langs de Rijnkade tegenover het Rijnplein wordt de damwand niet alleen vernieuwd maar ook mooi ‘aangekleed’.

Er wordt al aan de nieuwe damwanden gewerkt. De hele oever moet medio 2014 klaar zijn.
De Oude Rijn en het Aarkanaal worden uitgebaggerd. Met dit werk is al begonnen, het uitbaggeren van de Gouwe is al gereed. De baggerwerkzaamheden moeten in september zijn afgerond.
 
Bruggen
Alle Alphense bruggen krijgen groot onderhoud.
Er komt een nieuwe asfaltlaag en een nieuwe verflaag. Indien nodig worden ook de brugleuningen vervangen.
Zowel van de Koningin Julianabrug als van de Steekterbrug wordt het complete brugdek vervangen.
De hefbrug moet eerst gerepareerd worden. De schade van een aanrijding door een vrachtwagen wordt hersteld.

Alle bruggen worden aangesloten op een nieuw centraal bedieningssysteem in Steekterpoort. Dit nieuwe ‘brugwachtershuis’ wordt voorzien van allerlei elektronische snufjes. De bruggen moeten technisch in orde zijn en technisch aangepast worden om te kunnen worden aangesloten. Tot het nieuw onderkomen van de brugwachters klaar is – de oplevering is eind van dit jaar - is een noodsysteem in werking.
 
De meeste werkzaamheden worden dit jaar verricht, sommige bruggen zijn echter pas in 2014 aan de beurt.
 
N11
De N11 wordt helemaal gerenoveerd.

Tussen Leiden en Alphen (aansluiting N207) gaat het om regulier groot onderhoud. Er wordt gewerkt aan de verkeersveiligheid en aan geluidshinder. Ook wordt een aantal maatregelen genomen om de fauna (dieren) te bevorderen.
 
Tussen Alphen (aansluiting N207) en Bodegraven is het een ander verhaal. De weg is hier vol hobbels en bobbels. Om deze weg te halen en in de toekomst te voorkomen, wordt her en der een fundering onder de weg aangebracht. Ook wordt aan bruggen en andere kunstwerken gewerkt.
 
Een grote verandering is de aanleg van de ongelijkvloerse kruising tussen de Goudse Schouw en de N11. Tegelijkertijd wordt in de kruising Goudse Schouw-Archeonlaan gewijzigd naar een rotonde.
 
N207
Aan de N207 wordt over de hele lengte tussen Gouda en Leimuiden gewerkt.

Belangrijk is de verbreding van het weggedeelte tussen Alphen noord en Leimuiden. Er wordt aan beide zijden een extra rijbaan aangelegd. Ook worden de bruggen over de Drecht en de Leidse Vaart vervangen door bredere bruggen. Tenslotte wordt de kruising met de Dr.Stapenseastraat in Leimuiden weggehaald. Hierdoor wordt de N207 een echte doorgaande weg.
 
In de omgeving van Boskoop, Waddinxveen en Gouda zijn eveneens aanpassingen. Ook daar wordt verkeershinder verwacht.
 
De Zegerbaan wordt tussen de rotonde Ter Aar en de rotonde Nieuwkoop opnieuw geasfalteerd.
 
Een grote stremming rond Alphen treedt op als aan de Steekterbrug wordt gewerkt. Deze brug krijgt onder meer een nieuw brugdek. Het zal in geen geval gebeuren dat de N11 tegelijkertijd met de Steekterbrug (N207) afgesloten is.
 
Lokale wegen
De grote lokale projecten zijn de afbouw van de Amerikalaan-Flemingweg in de wijk Kerk & Zanen, de renovatie van de President Kennedylaan tussen Troubadourweg en Paddestoelweg in Ridderveld, de nieuwe kruising Eikenlaan-Leidse Schouw en de reconstructie van de Prins Bernhardlaan tussen Raoul Wallenbergplein en Prinses Irenelaan. 

KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN ALLE WERKZAAMHEDEN EN GEPLANDE DATA 

Albert Schweitzerbrug

 

 Steekterbrug over de Oude Rijn richting Zwammerdam

Rijnkade

Fotograaf: Josh Walet