Politiek

« Vorige - Volgende »

Alphen aan den Rijn wil wel linksaf in Hazerswoude

18 juli 2018 - 13:57  •  reacties

Alphen aan den Rijn wil wel linksaf in Hazerswoude

Alphen aan den Rijn - "Er is wel winst behaald", meldt wethouder Kees van Velzen over de voortdurende strijd om het zuidelijk deel van de gemeente van een behoorlijke infrastructuur te voorzien. Van Velzen is voortdurend in overleg, onder meer vorige week met gedeputeerden van de provincie Rik Janssen en Floor Vermeulen. "We gaan voor een aanpak van zowel het water als de weg in het PAG, Programmatische Aanpak Gouwe. Dat moet op basis van een motie in de Staten van Zuid-Holland. Daardoor wordt de complete infrastructuur nu samenhangend aan de orde gesteld."

Belangrijk voor de gemeente zijn een tweede oeververbinding in Boskoop en een oplossing voor de overlast van de N209 die dwars door Hazerswoude-Dorp loopt. De winst is, volgens Van Velzen, dit: "Alles komt nu bij elkaar; het varen over de Gouwe, het vaarbeleid, de oeververbindingen. Allemaal zaken waar de provincie over gaat en die apart werden behandeld. Wij willen als gemeente graag samenhangende besluiten nemen. Gelukkig denken de Staten daar nu ook zo over."

Een van de zaken die de provincie had bedacht voor de N209 is het verbod om linksaf te slaan. De gedachte hierachter is dat het verkeer beter kan doorrijden via twee rotonden dan via een kruising geregeld met verkeerslichten. "Ik geloof daar niet in", zegt Van Velzen. "Maar, als we de complete infrastructuur goed geregeld hebben en dan blijkt dat het toch moet, dan is dat heel gemakkelijk aan te passen."

Politieke partijen
De wethouder is nu in gesprek met de politieke partijen om hen ertoe te bewegen om de leefbaarheid in Boskoop te verbeteren: "Wij vinden dat er wel degelijk een provinciaal beleid moet komen om tijdens de spits de hefbrug te sluiten voor de scheepvaart. Ook is het een mogelijkheid om langer door te varen. Dat kan elders ook, dus waarom niet hier."

Fotograaf: Alphens EV