Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wim Mol zet zich in voor Terre des Hommes

15 december 2014 - 10:55  •  Rijk Huisman  •  reacties

Wim Mol zet zich in voor Terre des Hommes

Alphen aan den Rijn -

Wim is bestuurslid externe betrekkingen en hij vertelt graag over zijn vrijwilligerswerk, waarin het belang van kinderen centraal staat. ‘Terre des Hommes zet zich wereldwijd in om de uitbuiting van kinderen te stoppen’, vertelt hij. ‘In onze winkel aan de Van Nesstraat 15 dragen wij dat ook uit. Wij hebben een specifiek project in Bolivia geadopteerd, dat zich richt op de hulp aan misbruikte meisjes.’

In de winkel vindt u vooral kleding, schoenen, sieraden, speelgoed, boeken, kleine huishoudelijke artikelen en snuisterijen. Een breed assortiment, dat uitnodigt om regelmatig in de winkel te komen kijken. De meeste artikelen zijn tweedehands, maar het komt ook voor dat een bedrijf een partij over heeft en deze schenkt aan een goed doel.

Terre des Hommes dankt haar inkomsten o.a.aan donateurs en de Postcodeloterij, maar voor Wim is de winkel zeer belangrijk. "Mensen die spullen komen brengen en kopers worden geconfronteerd met onze projecten en zo vergroot je de betrokkenheid van mensen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de vrijwilligers. Momenteel hebben zo’n 20 mensen zich aangemeld, maar de organisatie kan nog meer enthousiaste en betrokken mensen gebruiken." Hun werkzaamheden bestaan uit het in ontvangst nemen van goederen, sorteren, prijzen, gereed maken voor de winkel en het helpen van klanten. Voor iedereen is wel iets te vinden.

De openingstijden zijn, onder voorbehoud, op dinsdag  tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.  De officiële opening staat nog op het programma: "De datum en tijd wordt nog bekend gemaakt."

Dat Wim zich het lot van kinderen aantrekt vindt hij niet meer dan vanzelfsprekend: "Wij (ouderen) laten deze wereld na aan onze kinderen. Vrijwilligerswerk en geloof liggen voor hem dicht bij elkaar: God werkt door mensen." 

Vrijwilligers kunnen zich opgeven bij: Hanny Gorissen, telefoon 0172 - 471810 of 06 – 27286040; e-mail hanny.kolle@ziggo.nl 

Fotograaf: Josh Walet