Nieuws

« Vorige - Volgende »

Jong van herenigde jaarvogels te zien in Avifauna

27 augustus 2015 - 14:03  •  reacties

Jong van herenigde jaarvogels te zien in Avifauna

Alphen aan den Rijn -

Eind vorig jaar werden het gestolen jaarvogelvrouwtje en haar in het vogelpark achtergebleven man emotioneel herenigd. Helaas had hun jong de diefstal niet overleefd. Zichtbaar enthousiast weer bij elkaar te zijn, startte het vrouwtje afgelopen april met broeden. Deze week vlogen moeder en jong uit. Het koppel is al 20 jaar samen in Avifauna en dit is het 9e jong. Zeer bijzonder, want dit jaar werden grote jaarvogels in nog maar één andere Europese dierentuin geboren.

Verzorger Simon van der Luit: "Het mannetje was na de diefstal van slag en het vrouwtje zag er bij terugkeer slecht uit. We hebben ons echt zorgen gemaakt. Fantastisch te zien dat ze nu alweer een jong hebben grootgebracht".

Het jong en de moeder hebben de nestperiode van ruim 4 maanden in een holle boom gezeten. Het mannetje heeft het nest 'dichtgemetseld' met modder, zodat het ei en later het jong beschermd waren tegen roofdieren. Hij heeft ze al die tijd liefdevol moeten voorzien van eten. Nu ze uit het nest gebroken zijn, zorgen beide ouders weer voor het jong.

Fotograaf: Josh Walet
Vogelpark Avifauna.'
Vogelpark Avifauna

Van flamingo´s tot kolibries, van roofvogels tot papegaaien.