Nieuws

« Vorige - Volgende »

Spies en consul bezoeken Wit-Russische kinderen

11 april 2016 - 10:06  •  Ingrid Reinhout  •  reacties

Spies en consul bezoeken Wit-Russische kinderen

Alphen aan den Rijn -

Aan beide hoogwaardigheidsbekleders werden door de kinderen enthousiast vragen gesteld. De Stichting vindt het zeer bijzonder dat de Wit-Russische ambassade alle betrokkenen bedankt voor hun inzet om de kinderen, juf en tolk de 'tijd van hun leven' te geven.

Naast de kinderen maken ook de gastgezinnen een onvergetelijke periode door. Een taalbarrière is er niet of nauwelijks. Een vreemde taal leren als je jong bent, gaat vanzelf. Het woord ‘Paka’ dat de eerste weken door de school klonk, is inmiddels vervangen door ‘doei’. De kinderen kennen inmiddels al heel wat Nederlandse woorden. En bij de Nederlandse kinderen is dit vice versa. Bij de volwassenen gaat het wat langzamer. Gelukkig beschikken de meeste gastouders over een vertaalapp. De oplossing bij uitstek!

Afgelopen week kregen de gastkinderen een dag les op de Topmavo. Ieder kind werd gekoppeld aan een leerling van de Mavo. Samen gymmen, muziek maken en door een microscoop kijken etc. Op zaterdag was er een uitje naar Avifauna, geregeld door de Lionsclub Alphen Rhijnhart. Zij deelden ook aan alle kinderen een mooi gepersonaliseerd fleecevest uit. Naast de vogelshow was uiteraard de speeltuin de attractie van de dag.

De komende week zijn de kinderen uitgenodigd bij restaurant de Meiden, waar ze verwend worden met diverse lekkernijen. Voor de meeste kinderen is het de eerste keer dat ze in een restaurant. 

Fotograaf: Josh Walet
Vogelpark Avifauna.'
Vogelpark Avifauna

Van flamingo´s tot kolibries, van roofvogels tot papegaaien.