Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gedupeerden Julianabrug alsnog naar de rechter

27 juli 2017 - 10:02  •  reacties

Gedupeerden Julianabrug alsnog naar de rechter

Alphen aan den Rijn - De groep ondernemers uit de Hooftstraat hebben deze week een ingeschakeld advocatenkantoor een brief aan gemeente en aannemers gestuurd waarin de partijen worden gesommeerd aansprakelijkheid te erkennen, zo meldt het AD. Als de partijen dit niet doen, stappen de gedupeerden naar de rechter.

De gemeente bevestigd de brief en zegt deze inmiddels in behandeling te hebben genomen. Een inhoudelijke reactie van de gemeente volgt later, zo laat een woordvoerster weten.

Omzetdaling
De gedupeerden zagen in de periode na de val van de Julianabrug hun omzet 'dramatisch' dalen, nadat de Hooftstraat drie maanden dicht ging om de ravage op te ruimen. Hierdoor kwamen zij in problemen met het betalen van de huur en leveranciers. In de brief worden restaurants De Gelaarsde Kat en Fish&Chicks en bakkerij Ak-Al genoemd, die naar eigen zeggen de meeste problemen ondervonden als gevolg van het ongeval.

Na onderzoek concludeerde de Onderzoeksraad voor de Veiligheid dat zowel de gemeente als aannemers aansprakelijk waren voor de gemaakte fouten bij de voorbereidingen. De ondernemers eisen daarom nu twee à drie miljoen euro. Het exacte bedrag wordt nog berekend.

Rechter
De gemeente en aannemers worden in de brief binnen twee weken aansprakelijkheid te erkennen. Gebeurt dat niet, dan stappen de gedupeerden naar de rechter. Letselschadeadvocaat Orlando Kadir meldt in het AD dat als de rechter het drietal gelijk geeft, hij ook een soortgelijke zaak wil aanspannen voor dertig andere ondernemers.

Fotograaf: Josh Walet