Nieuws

« Vorige - Volgende »

Hulppietjes dopen nieuwe pakjesboot

22 november 2012 - 15:15  •  Skon Kinderopvang  •  reacties

Hulppietjes dopen nieuwe pakjesboot

Alphen aan den Rijn -

Dat het bouwen van een grote, vrolijke maar vooral ook zeewaardige pakjesboot een precies Pieten werkje is hebben de kinderen van Skon Kinderopvang –de blauwe zwaluw zelf ondervonden. Nu de pakjesboot van Sinterklaas in Spanje is achtergebleven, zijn er door de kinderen vervangers gemaakt die in de sloot aan de Distributieweg zijn gedoopt. Heeft u ze voorbij zien varen?

Techniek
Vaak met de tong uit de mond hebben de kinderen geverfd en geknipt en al hun eigen creativiteit gebruikt om goede pakjesboten te bouwen. Als basis voor een stevige pakjesboot gebruikten ze een piepschuim plaat die ervoor zorgt dat de boot goed blijft drijven. De boot werd verder ingericht met kajuiten en schoorstenen en voorzien van een prachtige verflaag.  Ook de decoratie van ijsstokjes, stickers, stukjes papier en stof mocht niet ontbreken. Als test werd de boot gedoopt in de waterbak. Maar zou de boot ook blijven drijven tussen de eenden en vissen en niet kapseizen door het riet van de sloot aan de Distributieweg?

Goedgekeurd
Nadat de boten door juf Tessa in het water werden gelaten bleek dat ze goed kunnen drijven.  Door de windmolentjes die sommige kinderen aan de boot  vast hadden geplakt, bleken sommige  zelfs te varen. En geen eend of windvlaag kon de boten van hun koers krijgen. Na de test hebben we de boten weer binnengehaald waar de zwarte pieten ze op mogen komen halen.

Fotograaf: Josh Walet
De Blauwe Zwaluw.'
De Blauwe Zwaluw

Kinderopvang met aandacht voor uw kind.