Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vader en zoon overmeesteren verdachte autoinbraak

8 april 2015 - 12:06  •  reacties

Vader en zoon overmeesteren verdachte autoinbraak

Alphen aan den Rijn - Een vader en zoon hebben vannacht een verdachte van inbraak in een bedrijfsbus weten te overmeesteren. Het tweetal kreeg de man na een achtervolging door de wijk te pakken en heeft de man overgedragen aan de politie.

De zoon was even na middernacht wakker geworden van een klap en geritsel en vermoedde dat er werd ingebroken in de bedrijfsbus van zijn vader. De bus stond geparkeerd op de Van der Doesstraat. De zoon keek naar buiten en zag een verdacht persoon zich enkele meters van de bus ophouden bij een andere bus, mogelijk om af te wachten of er gereageerd werd op de klap. De zoon heeft zijn vader wakker gemaakt waarna beiden naar buiten liepen.

De man werd daarna gezien op de Prinses Marijkestraat met twee koffers in zijn hand. Deze liet hij vallen toen hij door de 55-jarige eigenaar werd geroepen. De man ging er rennend vandoor, achterna gezeten door de 26-jarige zoon. De zoon volgde de man door de wijk en wist de man in te halen. Deze man keerde zich tijdens de achtervolging meerdere keren om en dreigde hem neer te schieten. De zoon schrok in eerste instantie maar zag dat de man verder niets deed en bleef de man achtervolgen.

De man toonde later een schroevendraaier aan het tweetal, maar de vader en zoon wisten de man uiteindelijk te overmeesteren. De man werd overgedragen aan de agenten die kwamen aangereden. De politie doet verder onderzoek.

Bron: Politie.nl

Fotograaf: Josh Walet