Nieuws

« Vorige - Volgende »

Beelden van mogelijke overvaller en ontvoerder

7 maart 2012 - 10:40  •  reacties

Beelden van mogelijke overvaller en ontvoerder

Alphen aan den Rijn -

Op de carpoolplaats naast de N11 trof de politie vlak voor middernacht een ontvoerde man aan bij een wit bestelbusje van het Alphense bedrijf VT Verkerk.

Aan de gijzeling ging een gewapende woningoverval vooraf. Die avond drongen meerdere mensen een huis in Hoofddorp binnen en bedreigden de bewoners met vuurwapens. Of er iets is buitgemaakt is niet bekend. De mannelijke bewoner werd meegenomen door de overvallers en teruggevonden op het parkeerterrein langs de Gemeneweg tussen Hazerswoude-Dorp en -Rijndijk.

Diezelfde avond vond de politie de auto van het gezin in de Ringvaart bij Leimuiden en is er rond 23.45 uur, een kwartier nadat de ontvoerde man was aangetroffen, gepind in Nieuwkoop aan de Schoolstraat. 'De recherche komt graag in contact met mensen die deze pinner mogelijk gezien hebben of die denken deze persoon te herkennen', aldus een politiewoordvoerster, die videobeelden heeft vrijgegeven van deze man. 

Beelden paarse Volvo
Naast de beelden van de pinner zijn er ook camerabeelden gemaakt van de paarse Volvo. Deze Volvo is die avond namelijk rond 23.05 uur door het rode verkeerslicht gereden op de provincialeweg N201 bij de oprit van de A4 in de Haarlemmermeer.

Getuigen van deze verkeersovertreding worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Bekend is in ieder geval dat er op deze plek een voertuig achter de Volvo heeft gereden en de politie komt graag in contact met de bestuurder/inzittenden.

Fotograaf: Josh Walet