Nieuws

« Vorige - Volgende »

Twee mannen opgepakt na verstoren commissievergadering

7 juni 2019 - 11:45  •  reacties

Twee mannen opgepakt na verstoren commissievergadering

Alphen aan den Rijn - Een agent vroeg voor het gemeentehuis om hun legitimatie, zij weigerden deze te laten zien en reageerden agressief naar de agent. Vervolgens begonnen beide 55-jarige mannen uit Boskoop de agent te bedreigen. Hij riep extra hulp in van collega's maar de mannen verzetten zich met geweld tegen de aanhouding. Beide mannen zijn aangehouden voor verstoring van de openbare orde, het bedreigen van een ambtenaar in functie en openbaar dronkenschap.

Een van de agenten heeft een aangifte gedaan van bedreiging tegen beide mannen. "Agressie, bedreiging en geweld tegen politieambtenaren is onacceptabel. Politieambtenaren hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen en met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook tegen medewerkers worden niet getolereerd", schrijft de politie.

Tijdens de commissievergadering werd er gesproken over het Spoorbos (Loefzijde) in Boskoop. Raadslid Bas van Polanen van de VVD uitte dat hij en zijn partij voorstanden zijn van bouwen in het Spoorbos. De mannen zijn het hier niet mee eens en verstoorden de vergadering. De vergadering is enkele tijd geschorst geweest.

Reactie burgemeester Liesbeth Spies
"Het is goed dat in een openbare commissievergadering ruimte is voor insprekers en inwoners hun mening kunnen geven, maar dat moet wel volgens de orde van de vergadering gebeuren", schrijft burgemeester Spies. "Degenen die zich daar niet aan houden, worden uit de vergadering verwijderd. Wij kunnen dit gedrag in het gemeentehuis niet tolereren Dit maakt dat beide heren een waarschuwing krijgen en bij herhaling hen de toegang tot het gemeentehuis wordt ontzegd. De brief wordt hen vandaag door de politie uitgereikt."

 

Fotograaf: Josh Walet
Tags: spoorbos

Verwante nieuwsberichten