Nieuws

« Vorige - Volgende »

Masterplan Onderwijs aangepast in uitvoering

7 juni 2019 - 12:42  •  reacties

Masterplan Onderwijs aangepast in uitvoering

Alphen aan den Rijn - "Er is niet meer geld beschikbaar. Sinds het budget in 2017 is vastgesteld, hebben we als gemeente Alphen aan den Rijn herhaaldelijk bijgepast. Dat kan niet meer, daarom zijn nu de plannen aangepast", meldt wethouder Han de Jager. "We willen desondanks samen met de schoolbesturen scholen bouwen met meerwaarde."De belangrijkste maatregelen om toch binnen het budget te blijven, zijn: geen nieuwbouw in De Bijlen voor het Ashram College en verhuizing van het Scala College van de Sacharovlaan naar de Henri Dunantstraat. De afdeling Sachorovlaan komt dan bij de andere scholen van het Scala aan de Henri Dunantstraat.Voor de andere drie schoolgebouwen, allemaal van de Scope-groep, zijn er geen gevolgen. Een is inmiddels opgeleverd en aan twee andere wordt gebouwd.In totaal wordt circa 3000 vierkante minder gebouwd dan in het oorspronkelijke Masterplan Onderwijs staat.

Samenwerking 
De Alphense schoolbesturen werken nauw samen om het Masterplan Onderwijs in goede banen te leiden, ook nu het een en ander tegenvalt. "Wij zijn tevreden over de gang van zaken bij de nieuwbouw van het Leerpark", meldt Piet Jansen van de Scope-groep. "Daarom zien wij ook geen problemen voor het bouwen van een  nieuw Ashram College terwijl in het huidige wordt les gegeven."
Als alle Scope-scholen klaar zijn, verhuist het Scala College van de Diamantstraat naar de Henri Dunantweg. Daar komt dan waarschijnlijk de locatie Sacharovlaan bij. "Deze school is bij de ontwikkeling van het masterplan twaalf jaar geleden niet meegenomen", aldus Frank de Wit van de Scala-groep.
De locaties worden na elkaar ontwikkeld, omdat er telkens een dienst doet als wissellocatie voor de leerlingen van de verschillende scholen.

Verkeersmaatregelen vervallen
Door het vervallen van de nieuwbouw in De Bijlen aan de Olympiaweg vervallen ook de geplande verkeersmaatregelen. De fietspaden en -oversteekplaatsen Kennedylaan en Oranje Nassausingel hoeven niet te worden aangepast. Dit is ook een aanzienlijke kostenbesparing.

Op de foto v.l.n.r. Frank de Wit (Scala), wethouder Han de Jager en Piet Jansen (Scope).

Fotograaf: Alphens EV