Nieuws

« Vorige - Volgende »

Meer duidelijkheid over moord Elsa Tisseur

3 oktober 2012 - 06:10  •  reacties

Meer duidelijkheid over moord Elsa Tisseur

Alphen aan den Rijn -

Tot op heden is het een groot raadsel hoe de 35-jarige Alphense om het leven is gebracht. Het NFI deed onderzoek naar Elsa's doodsoorzaak, maar kan niets vaststellen.

In december 2010 werd Elsa Tisseur, na drie maanden vermist te zijn geweest, dood aangetroffen in het Wijboschbroek tussen Schijndel en Veghel (Noord-Brabant). Een wandelende vrouw vond met haar hond het lichaam. Elsa's stoffelijk overschot lag circa tien meter van het voetpad begraven in een greppel, honderden meters het bos in. De hond liep op 13 december 2010 spontaan naar die plek toe. Toen de hond niet terug kwam en het baasje poolshoogte ging nemen, kreeg ze de schrik van haar leven. Ze zag de arm van Elsa uit de grond steken en niet veel later trof ze het levenloze lichaam aan.

Mogelijk hebben dieren ervoor gezorgd dat de arm van het slachtoffer zichtbaar werd. In het Wijboschbroek leven ondermeer vossen. Het lichaam was zo erg verminkt dat de recherche niet kon zeggen of het een man of een vrouw was. Pas twee dagen later werd duidelijk dat het om de vermiste Elsa Tisseur ging. Het duurde nog 38 dagen voordat het lichaam van de vrouw werd vrijgegeven. Volgens de politie heeft Elsa lange tijd op die plek gelegen. Of dat drie maanden is geweest (Elsa werd op 10 september als vermist opgegeven en

Fotograaf: Josh Walet