Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense synchroonzwemsters in actie tijdens NJK

24 maart 2015 - 11:55  •  reacties

Alphense synchroonzwemsters in actie tijdens NJK

Alphen aan den Rijn -

In februari gaf de ploeg haar visitekaartje al af door op de Interregio Kampioenschappen in Roosendaal het goud mee naar huis te nemen.

Op de NJK volgend weekend in Heerenveen zullen ruim 100 zwemsters in de leeftijd tot 18 jaar deelnemen. In de ochtend zal de figurenwedstrijd plaatsvinden. Vervolgens wordt geloot voor de finales soli, duetten en ploegen, waarin de beste 12 deelneemsters op ieder onderdeel in actie zullen komen. Deze finales zullen in de middag plaatsvinden.

De ZPCH juniorenploeg, ingeschreven voor de NJK, zal bestaan uit:  Eva Meulblok, Shelby Kasse, Rebecca Duyverman (allen uit Hoofddorp), Jori van den Hoogen (Gouda), Anouk Brand (Capelle aan den IJssel), Kim Schravendijk (Utrecht) en Lisa van Seuren (Alphen aan den Rijn).  De sporters zullen zwemmen op muziek van Daft Punk: Technologic.  Helaas kan Darleen Kagchelland (Hoofddorp) niet meedoen. Zij is voor langere tijd geblesseerd.

Ook bij de solisten zal ZPCH vertegenwoordigd zijn: Shelby Kasse zal op muziek van Cirque du Soleil en onder de begeleiding van Nederlands kampioene Rynske Keur haar solo uitvoering zwemmen.

Naast de juniorenploeg zullen namens ZPCH nog drie andere jonge talentvolle deelnemers aan de figurenwedstrijd deelnemen. Femke van Kesteren (14, uit Hoofddorp), Vivienne van Eenennaam (13, uit Alphen aan den Rijn) en Mayra Burger (14, uit Koedijk gemeente Alkmaar) werden door de KNZB  uitgenodigd in het ochtendprogramma - buiten mededinging - deel te nemen .

Het trio Ingrid Lommerse,  Rynske Keur en Sanne Wouters zal alle zwemsters van ZPCH tijdens de kampioenschappen begeleiden. Wouters: “Heerlijk om deze getalenteerde sporters te mogen en kunnen begeleiden! De gedrevenheid en drang naar perfectie is bij iedereen heel sterk aanwezig. Onderling versterken de sporters elkaar daar ook nog eens in. Zonder uitzondering trainen de zwemsters 20 tot 30 uur per week: zwemmen, landtraining, krachttraining, lenigheidtraining. Dit is topsport pur sang.”

Tijdens de kampioenschappen zijn er ook verschillende demonstraties te zien van het nationale duet: Margot de Graaf (De Dolfijn), Christina Maat (ZPCH) en Liza Foppen (ZPCH).

Op de NJK zullen overigens ook vier Belgische synchroonzwemverenigingen hun opwachting maken.

De KNZB organiseert de kampioenschappen in samenwerking met de vereniging HZ&PC, die worden gezwommen in het zwembad van sportcentrum Sportstad Heerenveen, Abe Lenstraboulevard 23q in Heerenveen.

Tijdschema NJK (onder voorbehoud)
09:00 Inzwemmen
10:00 Figurenwedstrijd
plm. 11:45 - 13:00 Pauze

13:00 Opmars en opening, prijsuitreiking figurenwedstrijd, demonstratie Nationaal Duet KNZB, start finale soli
plm. 15:00: 2e demonstratie Nationaal Duet KNZB, start finales duetten
plm. 16:30: start finales ploegen
plm. 17:30: ceremonie prijsuitreiking solo's, duetten en groepen.

Fotograaf: Josh Walet