Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense synchroonzwemsters pakken medailles op NK

17 juni 2019 - 13:47  •  Lizzy - AZC Synchro  •  reacties

Alphense synchroonzwemsters pakken medailles op NK

Alphen aan den Rijn - De zaterdag begon met de voorrondes van de Synchro Beat (t/m 12 jaar en t/m 15 jaar) waarin er individuele techniek gezwommen werd. Dit leverde al goede rangplekken in de top 12 op voor alle onderdelen. De middag was voor de NK Vrije Combinatie. Daar zwommen twee uitvoeringen van AZC. De groep van Madelon, Iris, Maggie, Mirjam, Puk, Keyla, Merel, Caithlin, Isa en Fleur behaalde een vijfde plek. De zevende plaats was voor de combinatie van Joyce, Tamara, Marloes, Jille, Luna, Nikita, Ilse, Daphne, Marieke en Sanne.

De zondag stond in het teken van de finales uitvoeringen van de Synchro Beat. De Age 1 (t/m 12 jaar) kwam uit op drie onderdelen. Belle zwom haar solo naar een vijfde plek. Samen met Anne en reserve Meike kwam ze ook uit voor het onderdeel duet. In combinatie met hun techniekpunten behaalden zij een zilveren medaille! Het drietal vormde met Maria en Noor ook een ploeguitvoering. Dit resulteerde in een knappe vierde plek!

Bij de Age 2 (t/m 15 jaar) pakte Merel zowel op techniek als uiteindelijk met haar uitvoering een bronzen medaille! Samen met de startgemeenschap ACZ, werd Merel met haar duetpartner Mare Nederlands Kampioen. Het AZC-duo Fleur en Mirjam zwom haar strakke uitvoering naar een vijfde plaats. De ploeguitvoering werd gezwommen door Merel, Fleur, Mirjam, Iris en Caithlin. Het vijftal was technisch en tevens met de uitvoering ijzersterk. Na een bronzen medaille in het vorige seizoen, klom zij nu een stap omhoog. Het zilver was voor AZC!

Alle meiden hebben het afgelopen seizoen hard getraind om deze resultaten te bereiken! Wil jij deze sport ook proberen? Kom dan maandag 17 juni om 18:00 uur naar Zwembad Aquarijn. Het is voor alle kinderen t/m 12 jaar met minimaal een A-diploma.