Nieuws

« Vorige - Volgende »

Atletiekvereniging AAV'36 heeft last van 'Dafne-effect'

7 januari 2016 - 11:21  •  Elsbeth Littink  •  reacties

Atletiekvereniging AAV36 heeft last van Dafne-effect

Alphen aan den Rijn -

Naast deze toestroom van pupillen hebben veel junioren zich bereid gevonden om aan deze pupillen training te geven. En waarom: omdat deze junioren het gewoon leuk vinden om aan jeugdigen training te geven. Zelf zijn ze ooit als pupil begonnen zodat ze weten waarover het gaat. Hiervoor krijgen de junioren een interne opleiding. Na de zomervakantie zijn we gestart met een nieuwe groep: FIT4Ukkies, om 5-6 jarigen kennis te laten maken met de atletiek.

Wat ook stuimulerend werkt zijn de trainingen van TOP AAV'36 atleten. Naast 'eigen' kweek die uitkomt in de landelijke eredivisie (NK Teams) 1e divisie, 3e divisie, masters, CD junioren een aantal (jonge) toppers: Femke, Pamela, Marijke, Mandy hebben we ook een aantal mannen masters die meedraaien in de landelijke top. Kom kijken elke avond, zaterdag of zondag is wel een trainingsgroep op de baan aan het trainen.

Dit jaar was ook een voortzetting van Atletics Champs. Lijkt een beetje op de onderlinge wedstrijden die bij ons op de baan worden gehouden. Belangrijk bij de wedstrijden is de hulp van ouders bij het opmeten en noteren van de prestaties. Ouders ervaren zo zelf hoe leuk een kind het vindt. Daarnaast vinden kinderen het ook heel leuk als hun ouders meedoen.

Fotograaf: Josh Walet
AAV 36.'
AAV '36

De enige atletiekvereniging in Alphen aan den Rijn.