Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nederlandse atletiek finale junioren op 10 september

5 september 2016 - 11:17  •  Ron van der Veer  •  reacties

Nederlandse atletiek finale junioren op 10 september

Alphen aan den Rijn - Voor AAV’36 zijn er twee ploegen bij de beste 12 uit de voorrondes gekomen. De jongens D (11-13 jaar) zijn als vijfde geplaatst, en op de meisjes C ligt de druk van de favorietenrol, want zij zijn als eerste geplaatst, in deze landelijke finale.

De ploegencompetitie is zeer populair, er doen landelijk rond de 750 ploegen mee verdeeld over jongens en meisjes in twee leeftijdscategorieën. Atletiekvereniging AAV’36 doet bijna elk jaar met acht ploegen mee. "Het leuke van de ploegen competitie is dat de individuele prestaties omgezet worden in punten voor de ploeg. Dus een snelle sprint, een verre worp en een hoge sprong kunnen opgeteld jouw ploeg op het podium zetten. En als het jou niet lukt kan jouw ploegmaatje zorgen voor een betere sprong of worp, want de beste resultaten van het team tellen", aldus Ron van der Veer van AAV'36.

Programma
Om 10.20 uur worden de teams voorgesteld in een defilé van alle 48 ploegen, in totaal zo'n 350 kinderen uit heel Nederland. Het defilé wordt begeleid door Romeinse legionairs en met een spetterende opening. Rond 18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. 

Fotograaf: Josh Walet
AAV 36.'
AAV '36

De enige atletiekvereniging in Alphen aan den Rijn.