Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geslaagde derde editie van de Halve van Alphen

2 oktober 2017 - 22:02  •  Willem Debets  •  reacties

Geslaagde derde editie van de Halve van Alphen

Alphen aan den Rijn - Het rondje rond de stad voert over veilige vrijliggende fietspaden, door parken, recreatiegebieden, het Groene Hart, over de Oude Rijn, langs Heimanswetering en Aarkanaal en meet precies 21,1 km. Deze halve marathon is bedoeld om Alphen als aantrekkelijke woon- en sportstad op de kaart te zetten en een extra uitdaging op de Alphense hardloopkalender toe te voegen. Dit parcours is uiteraard ook op andere momenten voor recreatieve lopers te gebruiken.

De winnaar in een tijd van 1.28.52 werd Erwin Metselaar. De snelste dame was Hanneke Kuijpers, terwijl de snelste estafette gelopen werd door Patrick Zuidam en Hans Kraaij en door Michael de Rover en Michel van Dijk. In de categorie jeugd op de fiets finishten Senna Hendriks als eerste en Sebastiaan Stek als tweede.

De Halve van Alphen werd georganiseerd door CAS Alphen in samenwerking met Alphen aan de Run. Hoofdsponsor B-Fitt zorgde voor de start- en finishlocatie en voor de warming up. De organisatie gaat zich voorbereiden op een nog aantrekkelijker editie in 2018. 

Fotograaf: Halve van Alphen