Nieuws

« Vorige - Volgende »

Diede de Groot start jaar met tweede Grand Slam titel

29 januari 2018 - 14:03  •  reacties

Diede de Groot start jaar met tweede Grand Slam titel

Alphen aan den Rijn - De Groot speelde ter voorbereiding op de Australian Open twee toernooien in Sydney en Melbourne. Na twee vroege uitschakelingen ging coach Amanda Hopmans aan de slag met haar pupil om met het juiste gevoel aan het grote toernooi te beginnen.

Diede oogde gelijk scherp in de eerste ronde. Haar Duitse opponent Kruger had geen schijn van kans tegen de speelster van TV Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Ook in de tweede set nam Diede haar lessen van de eerste warme weken mee. Het spelen met een pet zorgde voor de benodigde verkoeling in het halve finale duel tegen Aniek van Koot. Diede kon zich op gaan maken voor twee finales; zowel in de single als in de dubbel was de Japanse Kamiji haar tegenstander.

De Groot nam na een spannende eerste set (7-6) in de tweede set de touwtjes in handen nam en kon na het laatste punt de armen in de lucht gooien. Met de overwinning op haar grootste concurrent komt de nummer één positie op de wereldranglijst weer een stukje dichterbij.

RTL Late Night
De Groot en coach Hopmans vertellen deze week tijdens een persbijeenkomst over hun ervaringen en successen in Australië en blikken vooruit. Woensdagavond zal de tennister van de Alphense vereniging aanschuiven bij RTL Late Night

Fotograaf: Nieuwe Sloot