Nieuws

« Vorige - Volgende »

Diede is nummer 1 van de wereld!

28 maart 2018 - 16:05  •  All4Finance  •  reacties

Diede is nummer 1 van de wereld!

Alphen aan den Rijn - Met de overwinning van gisteren scoort de speelster uit Oudewater voldoende punten om maandag de nummer één positie van de Japanse Yui Kamiji over te nemen. De eenentwintigjarige ‘roller’ bereikte deze mijlpaal door in de finale in van de Cajun Classic een overwinning te boeken op de Chinese Zhu.

Focus op spel, niet op ranking
Bij vertrek naar de Verenigde Staten liet de Groot weten zich niet bezig te houden met de kans om de mondiale nummer één te worden. Na haar gewonnen finale moest de speelster van TV Nieuwe Sloot wel erkennen dat de gedachten toch wel regelmatig naar de wereldranglijst gingen. Diede: “Je ontkomt er haast niet aan. Er wordt tijdens zo’n toernooiweek toch dagelijks naar gevraagd. Maar ik ben niet ontevreden over de manier waarop ik de focus op mijn spel heb kunnen leggen. Ik heb daar in de aanloop naar dit toernooi ook veel aandacht aan gegeven.” De Groot speelde dit toernooi voor de eerste keer met haar nieuwe rackets van Yonex en de komende maanden gaat de kersverse nummer één sleutelen aan een nieuwe rolstoel. Diede: “Ik moet mij op alle fronten blijven ontwikkelen en de nieuwe stoel maakt daar een onwijs belangrijk onderdeel van uit.”

Feestelijk onthaal op haar club TV Nieuwe Sloot
Eerder had Patricia een contactmoment met Diede de Groot bij haar club Nieuwe Sloot. Patricia van All4finance hoopt Diede daar komende donderdag ook weer te ontmoeten. Diede zal bij haar club feestelijk onthaald worden. 

Fotograaf: All4Finance
All4finance hypotheken.'
All4finance hypotheken

Thuis in persoonlijk advies.