Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Hollandse Nieuwe 2017

14 juni 2017 - 09:29  •  Angelique Hendriks  •  reacties

Hollandse Nieuwe 2017

Alphen aan den Rijn - Hier heb ik al meerdere jaren over verteld, en ook over hoe gezond ze zijn. Hoe hip. Dat iedereen ze bij ons eet. Van peuter tot bejaarde. En eigenlijk het hele jaar door. "Die oude smaakt me ook nog best", zei gisteren een klant. Maar toch, de Nieuwe smaken straks weer net als de meeste voorgaande jaren nog beter. Fris, zilt, stevig. U zult het proeven.

Daarbij die hebben ze ze al, horen we ook vaak. Ja klopt wij hebben ze ook al. Ze liggen al langzaam te dooien in onze koelcel. Voor die speciale dag, die we als het goed is met elkaar starten als visdetaillisten. Waarom een dag eerder? Ik ben er op tegen. I love tradition! En wij houden het graag in ere. Met z'n allen starten op dezelfde dag. Korenwijntje erbij. Een Gin Tonic ook leuke combinatie. Maar om nou te gaan staan mixen als barvrouw, dat is ons vak niet.. Schoenmaker blijf bij je leest, zeggen we dan.

Misschien als we weer in de top 10 komen van de AD Haringtest?! Wat de laatste twee jaar is gelukt. Zou het dit jaar weer lukken? Zouden ze ons weer weten te vinden? I don't know, ik hoop het wel. Begin het steeds leuker te vinden. Het wordt wel steeds lastiger, om de lat hoog te houden. Engels snijden doen we nu al twee jaar, we dooien op onze eigen manier, onze leverancier voorziet ons van de lekkerste; wat nu nog te doen? Een beetje geluk en spelen met wat laatste geheime trucjes van Sluizeman.

Weet je, die twee keer waren al superleuk, als kleintjes tussen de grote bazen... Zo zien en voelen wij het. Maar stiekem hoop ik nog een keer op een top 5 nominatie. Nummer één durf ik niet eens van te dromen, ook al zou het wel gaaf zijn! En blijven dromen mag toch? We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tot morgen of deze week. We schenken de hele week een gratis korenwijntje van Bols. Want bij de lekkerste haring hoort de lekkerste korenwijn.

See you soon...

Angelique Hendriks

Fotograaf: Josh Walet
Visspecialist Sluizeman.'
Visspecialist Sluizeman

Verkoop van vis en schelpdieren.