Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

600.000 euro gemeenschapsgeld voor VOA Ondernemershuis?

10 juni 2012 - 22:55  •  Adrie den Hertog  •  reacties

600.000 euro gemeenschapsgeld voor VOA Ondernemershuis?

Alphen aan den Rijn -

Adrie den Hertog van Zin In Ondernemen betreurt het dat de VOA de mogelijkheden niet serieus heeft onderzocht om gebruik te gaan maken van de locatie Alphen Business Center aan de Antonie van Leeuwenhoekweg en een samenwerking aan te gaan met Zin In Ondernemen, dat zich daar grotendeels op dezelfde doelgroepen richt en dezelfde activiteiten onplooit.

Flexibel werken, vergaderen en ontmoeten
Zin In Ondernemen is, na een jaar voorbereiding, in november 2011 gestart met het aanbieden van flexibele werkplekken, vergaderruimten en het organiseren van diverse ontmoetingsmogelijkheden voor ondernemers en zzp-ers. Inmiddels biedt Zin In Ondernemen vanuit het Alphen Business Center een uitgebreid programma met onder andere Open Coffee Alphen, Coachcafe Groene Hart, de Laptopmeetup en een financieel spreekuur. Het aantal workshops en trainingen neemt nog toe. In samenwerking met de Kamer van Koophandel organiseert Zin In Ondernemen in het najaar ook een bijeenkomst voor startende ondernemers .

Organisaties in Alphen hebben inmiddels de weg al gevonden en huren regelmatig vergaderruimtes. Op allerlei manieren woren verbindingen tussen ondernemers en zzp-ers tot stand gebracht. Meerdere netwerkclubs maken inmiddels regelmatig gebruik van de ruimtes van Zin In Ondernemen voor hun bijeenkomsten, zoals Vrouw en Busyness Groene Hart en Ronald McDonald Business Breakfast.

Alphen Business Center is al een Ondernemershuis
De VOA zou uitstekend passen in het moderne Alphen Business Center. Een grootscheepse verbouwing is hiervoor niet nodig. Er is voldoende kantoorruimte beschikbaar en het pand biedt de mogelijkheid om grotere en kleinere groepen VOA-leden te ontvangen, zoals al bewezen is met het Social Media Event in mei 2011, toen zonder problemen zo’n 300 VOA-leden gebruikt maakten van deze locatie. Het pand biedt gratis ruime parkeermogelijkheden en het is goed bereikbaar vanaf de N11. De VOA gaat met de fusie met ondernemersverenigingen, ook meer een regiofunctie krijgen, waardoor een plek midden in het centrum van Alphen aan den Rijn overbodig wordt. Op het bedrijventerrein Molenwetering zou de VOA ook centraal zitten voor de ondernemingen in de streek.

VOA concurreert met eigen leden
Gesprekken met VOA-bestuursleden hebben tot toe geen resultaat gehad. De plannen van de VOA zijn de directe aanleiding voor Adrie den Hertog geweest om na 10 jaar lidmaatschap haar lidmaatschap van de VOA voorlopig op te zeggen. Met dit plan concurreert deVOA naar haar mening met de eigen leden i.p.v. deze te steunen.

Samenwerking biedt kansen
De VOA is natuurlijk de grootste ondernemersvereniging van Nederland en zij heeft in Alphen aan den Rijn een machtige positie. Adrie den Hertog is haar initiatief als zzp-er gestart zonder enige subsidiëring vanuit de gemeente en laat daarmee haar ondernemerschap zien. Zin in Ondernemen heeft inmiddels toegang tot een groot netwerk van zzp-ers. Een deel daarvan is lid van de VOA, een groter deel niet. De VOA en Zin In Ondernemen zouden elkaar prima aanvullen qua netwerk, doelgroep en mogelijkheden en zij kunnen het ondernemersklimaat in Alphen zo nog meer versterken. De eigenaar van Alphen Business Center, Verenigde Bedrijven Krol B.V. is ook zeker bereid om de mogelijkheden te bespreken.

Fotograaf: Josh Walet
Adrie den Hertog.'
Adrie den Hertog