Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Jonge kat gestorven na gestuntel dierenambulance

9 februari 2013 - 10:01  •  Minoes Huiskat  •  reacties

Jonge kat gestorven na gestuntel dierenambulance

Alphen aan den Rijn -

Over bomen gesproken: daar klimmen wij wel eens in. Soms zijn er van die uitslovers of stomkoppen, die alleen vooruit kijken en niet achterom. Dan kan het zijn dat je plotseling op een hoge tak zit, maar dat de weg terug erg lastig is. Ik vind dat je als kat dan niet moet gaan zitten janken. Het komt trouwens altijd wel goed, want als de nood hoog is wagen we echt wel de sprong. Wist u dat wij altijd op onze pootjes terecht komen? En we hebben 9 levens. Ooit wel eens een dode kat in een boom gezien? Nee toch! Wij hebben de brandweer of de dierenambulance echt niet nodig.

Nu zijn er mensen, die uit liefde voor dieren en omdat ze dan voor het eerst in hun leven wat voorstellen, bij de dierenambulance gaan. Prima als ze een half dode duif redden, alhoewel ik die liever zelf als eerste gevonden had, maar ons moeten ze met rust laten. Ik word zenuwachtig van die opgefokte druktemakers. Ook al zou ik niet gebeten zijn, dan zou ik me ook verstoppen. 

Mijn gewonde vriend was al op weg naar huis toen die lui met hun kermisauto, met zwaailichten en al, aan kwamen scheuren. Tot overmaat van ramp stapten er ook nog twee mensen uit die hem wilden pakken. Als er iets is waar wij niks van moeten hebben dan zijn het vreemde mensen. Mijn vriend gaf dat duidelijk aan, maar toch gingen ze niet weg. Sterker nog ze achtervolgden hem en toen vluchtte onder het deurtje door in een openbaar toilet. Daar schuilen wij wel eens vaker. Je kan gewoon via de weg naar binnen ook weer naar buiten. We zijn katten hè! 

Maar ja die griezels bleven maar roepen en herrie maken. Iets later komt ook de politie. Iedereen is aan het bellen met de gemeente. Wat een stresstoestanden! Mijn vriend probeerde op een andere manier weg te komen. Maar ja hij was gewond en is toen waarschijnlijk gevallen in een putje met chemisch spul.

Diep triest.  

Het ergste vind ik dat die rare lui van de dierenambulance nu de gemeente de schuld geven dat ze niet op tijd met sleutels zijn gekomen. Ze hadden gewoon weg moeten gaan in plaats van Jan Interessant te spelen. Ga liever bij de slager protesteren. Waar denk je dat dat vlees vandaan komt? Maar ja dan mag je niet in zo'n busje rijden.    

Minoes

Fotograaf: Josh Walet