Politiek

« Vorige - Volgende »

Geen nachtelijke fastfood in centrumgebied Alphen

18 december 2018 - 16:28  •  reacties

Geen nachtelijke fastfood in centrumgebied Alphen

Alphen aan den Rijn - Vanuit omwonenden, niet-horecaondernemers, politie en BOA's wordt gemeld dat men vreest voor meer overlast. Het gaat daarbij om geluidsoverlast van bezoekers en om meer afval op straat in het uitgaansgebied rond de Julianastraat. De horecaondernemers zelf zijn nauwelijks geïnteresseerd. Er zijn slechts twee ondernemers die iets zien in het plan, maar dan wel op een aantal extra voorwaarden. 

De Alphense gemeenteraad wil meer voor jongeren doen en stemde daarom in met de motie van raadslid Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) om een peiling te doen met eventueel een pilot als de uitkomst positief is. Uit deze peiling blijkt dat een verruiming naar opening voor fastfood tot 05.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag niet gewenst is. Meer dan zestig procent van de omwonenden en vijftig procent van de secundaire ondernemers heeft negatief gereageerd op het voorstel.

"Alles afwegende heeft het college besloten om het belang van omwonenden zwaarder te laten wegen en zal zij de raad melden dat zij afziet van een pilot", aldus burgemeester Liesbeth Spies.

Fotograaf: Alphens EV
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..