Politiek - VVD

« Vorige - Volgende »

Somberen over soberheid

3 februari 2013 - 12:09  •  Ruud Gebel  •  reacties

Somberen over soberheid

Alphen aan den Rijn -

Maar ook raadsleden kunnen er wat van. "In deze tijd van economische tegenslag past een sobere inrichting van de raadzaal". Dat klinkt sympathiek.  Edoch, onze huidige raadzaal voldoet niet. De kring is voor de voorzitter onoverzichtelijk (ik spreek niet alleen uit eigen ervaring), de wethouders zitten op een ongelukkige plaats,we kunnen geen gebruik maken van een spreekgestoelte of interruptiemicrofoons, omdat er geen ruimte is om naar een spreekgestoelte te lopen. Debatteren met elkaar is daarom niet goed mogelijk, waardoor voor het publiek de vergadering slecht te volgen is. Het is natuurlijk politiek correct om te zeggen dat je zuinig wilt zijn en de raadzaal niet wilt verbouwen, we willen als raadsleden niet de indruk wekken dat we geld voor onszelf uitgeven. Maar dat betekent dat we jarenlang een raadzaal houden die niet voldoet. Daar heb je maandelijks last van.

Niet alleen de raadsleden, maar ook onze inwoners. We worden een 100.000+ gemeente, zo'n gemeente verdient een raadzaal waar raadsleden goed kunnen vergaderen en debatteren, en waar onze inwoners een vergadering goed kunnen volgen. Dat los je niet uitsluitend op met goede audiovisuele middelen. Ik pleit niet voor designtafels en -stoelen van duizenden euro's per stuk, maar voor een functionele raadzaal die goed vergaderen mogelijk maakt en een goed visitekaartje is. Immers, de raadzaal wordt niet alleen gebruikt voor raadsvergaderingen, maar ook voor commissievergaderingen, ontvangsten, debatwedstrijden voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs etc.. Kortom, laten we ons niet blindstaren op de kosten, het zijn eenmalige kosten voor iets waar je tientallen jaren plezier van hebt.

Vorm en de gemeente zijn rond, het wachten is op het oordeel van Europa of er sprake is van ongeoorloofde staatssteun. Ik wacht de uitkomst van dat onderzoek met vertrouwen af, ik hoop en verwacht dat we snel van start kunnen gaan met de aanpak van de Lage Zijde. Reden voor een feestje, maar ja, of dat er in deze tijden wel af kan....?

Tot volgende week.

Fotograaf: Josh Walet
Ruud Gebel.'
Ruud Gebel

Ruud Gebel is huisarts en fractievoorzitter voor de VVD in Alphen aan den Rijn.

VVD.'
VVD

Politieke partij