Nieuws

« Vorige - Volgende »

5! Het bestuur van ARC juicht vanaf de zijlijn tijdens het Heitingatoernooi

15 april 2015 - 10:40  •  Lotte Scholts  •  reacties

5! Het bestuur van ARC juicht vanaf de zijlijn tijdens het Heitingatoernooi

Alphen aan den Rijn -

Betrokkenheid
Arry Zwaan, toenmalig secretaris van de jeugdtoernooicommissie: "Het nieuws dat deze mannen zo'n grootschalig toernooi wilden organiseren ging als een schok door de club heen. Mensen waren dat niet gewend. Zelf had ik al aardig wat ervaring in het organiseren van toernooien. In 1990 heb ik bijvoorbeeld geholpen met de organisatie van het Nederlands elftal. Ik schrok dus niet echt van dit idee. Sterker nog, toen de mannen mij vroegen om mijn ervaringen te delen, twijfelde ik geen moment. Ik vond het een prima initiatief. Dat kan je alleen maar ondersteunen. Zulke betrokkenheid zou eigenlijk vaker moeten voorkomen bij een club. Het begon het eerste jaar vrij kleinschalig, met alleen een E en F categorie. Maar het jaar erna kwam de D categorie er ook bij. Inmiddels is het een groot toernooi dat elk jaar beter wordt. Het is tot in de puntjes verzorgd. Zelf ben ik sinds het eerste jaar scheidsrechter, vanuit die positie maak ik de groei goed mee. Ik vind het ook erg leuk dat er een nieuwe generatie in de organisatie bijkomt. Ik hoop dat het met een nieuwe generatie net zo goed doorgaat en dat er nog tien jaar bij komt."

Trots
Irma: "Mijn drie zonen voetballen bij ARC. Ik heb de eerste jaren van het toernooi meegekregen als moeder. Inmiddels zit ik al weer wat jaartjes in de jeugdcommissie en ben ik tegenwoordig voorzitter. Vanuit de commissie zijn wij ontzettend trots op het toernooi en de mannen. Tijdens de dagen van het toernooi zijn wij niet betrokken bij de organisatie. Wij zouden meer willen doen. Niet om een graantje mee te pikken maar om de mannen te steunen. Ik denk dat we een hele mooie samenwerking zouden kunnen creëren. Deze mannen hebben al veel ervaring in het organiseren van een toernooi. Ik zou graag met behulp van deze mannen ook andere toernooien organiseren."

Volledig zelfvoorzienend
Irma: "Bij ARC proberen we voor elke lettergroep een toernooi te organiseren. Dit gaat soms moeizaam. Het is lastig om een toernooicommissie bij elkaar te krijgen. Hierdoor komt een toernooi niet alltijd goed van de grond. Soms gelukkig ook wel, zoals het meisjestoernooi elk jaar. Ik vind het daarom knap hoe die mannen dit voor elkaar gekregen hebben. Ze zijn volledig zelfvoorzienend. Ze regelen elk jaar opnieuw sponsoren voor het toernooi en zorgen dat alles tot in de puntjes is georganiseerd. Inmiddels hebben zij zo'n goed draaiboek liggen dat tien andere mensen het toernooi, bij wijze van spreken, zo kunnen oppakken. Dit is echt heel bijzonder. Wij zijn ons als commissie dan ook bewust dat wij veel aan deze mannen te danken hebben. We hopen eigenlijk dat als ze hun taak neerleggen we ze wel als vrijwilliger kunnen behouden voor ARC. Omdat deze mannen, allemaal op hun eigen gebied, van grote waarde voor de vereniging zijn."

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit