Nieuws

« Vorige - Volgende »

3! De nieuwe generatie bouwt verder aan het ARC-Heitingatoernooi

29 april 2015 - 15:03  •  Lotte Scholts  •  reacties

3! De nieuwe generatie bouwt verder aan het ARC-Heitingatoernooi

Alphen aan den Rijn -

Wie het jasje past, trekke hem aan
Stephan: “Ik heb een aantal jaar als vrijwilliger geholpen bij het funpark en als scheidsrechter. Op een gegeven moment heb ik bij één van de mannen uit de organisatie aangegeven dat ik actiever zou willen worden binnen de organisatie. Ik heb toen meegedraaid als manusje van alles. Na het toernooi werd ik officieel gevraagd voor de organisatie. Ik kreeg hetzelfde Heitinga-jasje als de andere heren uit de organisatie. Figuurlijk paste dit jasje heel goed. Letterlijk absoluut niet. Ik heb nog niet het postuur van een veertigjarige vader.

Jurre: “Ik denk dat ik daarom gevraagd ben voor de organisatie. Ik pas dat jasje namelijk prima. Ik ben via Stephan bij de organisatie gekomen. We voetballen al jaren samen bij ARC. Ik heb nooit als vrijwilliger geholpen maar kwam wel altijd al kijken bij het toernooi. Ik ben trots op de club en ken de mannen van de organisatie. Ik hoefde dan ook niet na te denken toen ik gevraagd werd om hier aan deel te nemen.”

Nieuwe dynamiek, nieuwe energie
Stephan: “Ik kende Jurre en voornamelijk zijn praatjes. Daarom en vanwege zijn werkervaring leek hij mij een goede toevoeging voor de organisatie. Zelf vind ik het heel gaaf om evenementen te organiseren. Ik kan in dit toernooi veel van mijn creativiteit kwijt. Jurre en ik zijn van een andere generatie en kijken daarom anders naar bepaalde dingen. Ook zijn we wat meer bekend met social media zoals Facebook en Twitter. Een van de dingen die we ingebracht hebben is ‘de razende reporter’. Tijdens het toernooi loopt deze reporter met cameraman rond. Zij rennen bijvoorbeeld het veld op aan het eind van een wedstrijd om de maker van het winnende doelpunt te interviewen. Deze filmpjes komen aan het eind van de dag op YouTube. Ook hebben we een app van het toernooi. Hierop zijn bijvoorbeeld de wedstrijduitslagen te vinden.”

Jurre: “Nieuwe mensen zorgen altijd voor nieuwe energie. We steken elkaar ook aan met ons enthousiasme waardoor we moeten oppassen dat we niet doorslaan. Stephan en ik hebben de neiging om voor elke centimeter van ARC een sponsor te zoeken. We hebben deze sponsoren echt hard nodig maar we blijven ons wel steeds afvragen of het iets toevoegt, het blijft tenslotte ‘gewoon’ een jeugdvoetbaltoernooi.”

De toekomst
Jurre: “De organisatie heeft door de jaren heen meer dan een fundament neergezet. Ze hebben een heel huis gebouwd. Wij bouwen dat huis verder uit, maar blijven kritisch naar onszelf en elkaar. Zo wordt de volgende editie steeds weer beter dan de vorige. De sfeer onderling is erg goed. Ondanks dat ze allemaal mijn vader zouden kunnen zijn voel ik me op mijn plek tussen deze mannen.”

Stephan: “Ik wil graag voortzetten wat is opgebouwd en uitbouwen waar mogelijk. Daarom zal ik nog jaren in de organisatie blijven. Het is geweldig om de kinderen zo blij te zien tijdens het toernooi. Mijn zoontje is pas een paar maanden oud maar ik kan niet wachten om hem over zes jaar te zien spelen op het ARC-Heitingatoernooi.”

Foto: Links Stephan Swerissen, rechts Jurre van Eyndhoven

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit