Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Three days in a row (ARC-Heitinga toernooi)

29 mei 2014 - 21:44  •  Nick Bouman  •  reacties

Three days in a row (ARC-Heitinga toernooi)

Alphen aan den Rijn -

Ik neem U deze dagen mee en vertel over een aantal bijzondere teams die actief waren. “Teams”, een populair woord. Je doet het namelijk nooit alleen. Dat leerden Gary and The Pacemakers ons toen ze het ultieme voetballied “You never walk alone” schreven. Vorige week was het “Team Kuipers” buitengewoon goed bezig tijdens de Champions League finale en tijdens deze drie dagen volgen we het team ‘Heitinga’, het team ‘De Knegt”, het team ‘Van der Brink’ en natuurlijk het team ‘Bloemheuvel’ bij alles wat zij deden. Vandaag deel 1: het Heitingateam.

Het was de negende keer dat deze groep mannen een toernooi neerzette, dat z’n weer ga niet kent. Goed voorbereid; tot in detail geregeld; innovatief en sprankelend. Natuurlijk ben ik altijd benieuwd wat er nu weer op de rug van hun achterban, de dames, prijkt. dit jaar uiterst simpel en hoe goed matchend met die song van Anouk:
LUF2U&CU@LUNCH . De dames, weer garant staand voor die geweldige lunch, zeggen eigenlijk Three days in a row you ( al die spelertjes) were my love. Klasse dames.
En ook binnen de mannengroep is wat moois te zien: in de eerste twee toernooi-jaren vonden vader Roes, Busser en Gelijnse het best lastig om hun zoons niet te zien acteren tijdens hun Heitingatoernooi. Nu zie ik Mitch, Scott en Quinten als de volgende generatie hun steentje al bijdragen. Geheel zoals Cat Stevens het al in zijn nummer Father and Son zei: Just relax and take ik easy. There’s so much you have to know stomen ze hun zoons klaar om het stokje van dit toernooi wellicht over te nemen. Samen met hun hele team staat hebben ze ook dit jaar weer iets geweldigs neergezet en wordt en binnen en buiten het veld intens genoten.
Toch vanuit wat deelnemers een kritische noot: wanneer ik donderdagmorgen langs de banieren met Johnny erop loop, hoor ik een discussie tussen twee spelers van BFC D1 uit Bussum: “Die Johnny is wel werkeloos weggestuurd he bij die club waarmee hij degradeerde en hij gaat ook niet mee naar Brazilie. Te zwak.”. Waarop de andere zegt: “Maar vroeger is ie best goed geweest”. Ik laat het maar zo. Wanneer je momenteel bij jeugdleden die er deze dagen waren Heitinga zegt, praten ze over ons toernooi, perfect neergezet door ons team Heitinga.

Morgen een impressie over het tweede team. Zonder dat team kan het Heitingatoernooi namelijk helemaal niet gespeeld worden. “Together were strong”, zongen Mareille Matthieu en Patrick Duffy ooit en het kantineteam “De Knegt” maakt deze dagen overuren en zet een prestatie van formaat neer.

Fotograaf: Josh Walet
SV ARC.'
SV ARC

Samen sportief vooruit

29-05-2014 tot 29-05-2014 - ARC Heitingatoernooi.'
29-05-2014 tot 29-05-2014 - ARC Heitingatoernooi

De 9e Editie van het Heitingatoernooi