Politiek - CDA

« Vorige - Volgende »

Op zoek naar antwoorden

11 december 2011 - 23:01  •  Liesbeth Spies  •  reacties

Op zoek naar antwoorden

Alphen aan den Rijn -

 

Ik ben ervan overtuigd dat wij die meer dan andere partijen zullen vinden. Door verantwoordelijkheid terug te leggen in de samenleving en door om te zien naar elkaar, kunnen we veel meer dan wanneer we uitsluitend naar de overheid of het individu kijken, om die oplossingen voor ons te bedenken. Op provinciaal niveau staan we samen met gemeenten voor forse opgaven. De tijd waarin we via nieuwe ontwikkelingen dingen konden realiseren en gemeenschappelijke voorzieningen konden financieren ligt meer en meer achter ons.Herprogrammering van woningbouwopgaven, van bedrijventerreinen, van kantoorlocaties en zeker ook van ruimte voor detailhandel is aan de orde van de dag. Dat is even wennen.

 

Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn proberen we die opgaven onder ogen te zien en blijven we werken aan een provincie waarin het goed is om te wonen, te werken en te leven. We hebben daarbij zeker in Alphen niet te klagen: goed wonen, groen en water zijn voor iedereen goed bereikbaar en de werkloosheid valt relatief gesproken nog mee. Op het gebied van verkeer en vervoer werkt de provincie stevig aan de verbetering van de N207, velen van u hebben daarvan kunnen ‘genieten’ toen de kruising met de Oranje Nassausingel werd aangepakt.

 

Samen met wethouder Kees van Velzen zoekt collega Ingrid de Bondt naar alternatieven voor de Rijn-Gouwelijn, die per saldo het openbaar vervoer in deze regio verbeteren. Roerige tijden dus, tijden waarin we andere keuzes moeten maken dan we een paar jaar geleden nog dachten te kunnen maken. Tijden die vragen om flexibiliteit en creativiteit. Dat is in alle eerlijkheid ook wel heel boeiend om aan te mogen werken!

 

In tijden van onzekerheid komen we ook weer wat dichter bij onze inspiratiebron, het evangelie. Ik wens u toe dat u vanuit die inspiratie met allen die u dierbaar zijn een mooi kerstfeest mag vieren.

 

Liesbeth Spies

 

CDA gedeputeerde Zuid-Holland

Fotograaf: Josh Walet
CDA.'
CDA

Politieke partij