Politiek - CDA

« Vorige - Volgende »

Liesbeth Spies zegt ja tegen ministerschap

15 december 2011 - 22:15  •  reacties

Liesbeth Spies zegt ja tegen ministerschap

Alphen aan den Rijn -

De Alphense Liesbeth Spies wordt vrijdag (16 december) benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken. Dat hebben ingewijden binnen het CDA tegenover de NOS gezegd.

Spies (45) neemt de post van Piet-Hein Donner over, die vicepresident van de Raad van State wordt. Met uitzondering van integratiebeleid neemt Spies de gehele portefeuille van Donner over.

In kleine kring heeft het CDA de laatste weken aan de opvolging van Donner gewerkt en zou oud-kamerlid en -partijvoorzitter Spies, die tegenwoordig gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland is, hebben gepolst. Vorig weekend had Spies volgens CDA-ingewijden nog geen keuze gemaakt of ze op het aanbod van vicepremier Maxime Verhagen zou ingaan, maar inmiddels lijkt ze toch de keuze gemaakt te hebben.

Als de Alphense inderdaad 'ja' zegt, is zij de eerste Alphense minister ooit. De politica is nog altijd in Alphen woonachtig en krijgt ondermeer de huidige problemen bij het Alphense detentiecentrum in haar portefeuille. Alphen Stad FM/TV zendt de persconferentie van premier Mark Rutte, waarbij hij naar alle waarschijnlijkheid bekendmaakt dat Spies minister wordt, rechtstreeks uit op televisie. Het is nog niet bekend hoelaat de persconferentie aanvangt; vermoedelijk 's middags.

Fotograaf: Josh Walet
Liesbeth Spies.'
Liesbeth Spies

CDA.'
CDA

Politieke partij