Politiek - CDA

« Vorige - Volgende »

Spies genoemd als CDA-lijsttrekker

4 januari 2012 - 18:35  •  reacties

Spies genoemd als CDA-lijsttrekker

Alphen aan den Rijn -

Vicepremier Maxime Verhagen, die de scepter zwaait nadat Jan-Peter Balkenende opstapte na de slechte verkiezingsuitslag in 2010, bedankte woensdag voor de functie als lijsttrekker.

Jan-Kees de Jager, Henk Bleker, Marja van Bijsterveldt en Liesbeth Spies worden als opvolgers genoemd. De 'populaire' De Jager heeft alleen altijd te kennen gegeven geen lijsttrekker te willen worden en Bleker liep imagoschade op door Mauro uit te nodigen om een voetbalwedstrijd van FC Twente met hem te bezoeken. De kans dat het CDA kiest voor een vrouw lijkt zeer serieus en dan zijn Van Bijsterveldt en Spies de eerste kandidaten.

Vlak voor de kerst werd de 45-jarige Alphense benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken als opvolger van Piet Hein Donner, die vicepresident van de Raad van State is geworden. Toen kreeg Spies van een journalist ook al de vraag of ze interesse heeft om in de toekomst lijsttrekker te worden. Zij gaf toen te kennen zich te willen richten op het ministerschap en nog niet te willen nadenken over een eventueel lijsttrekkerschap. Als het kabinet niet voortijdig valt, zijn de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen in 2014.

Fotograaf: Josh Walet
Liesbeth Spies.'
Liesbeth Spies

CDA.'
CDA

Politieke partij