Nieuws

« Vorige - Volgende »

Juni feestmaand bij Junis Kinderopvang!

31 mei 2014 - 11:24  •  reacties

Juni feestmaand bij Junis Kinderopvang!

Alphen aan den Rijn -

Thema vakantie
Dit jaar is het thema van de Junis junimaand “vakantie”. Alle kindercentra van Junis organiseren activiteiten in deze maand rondom dit thema. Dit kan van alles zijn: paella of pizza maken, samen ‘kamperen’ in tenten in de tuinen van het kindercentrum, spelletjes en sporten gericht op vakantie.

“Droom je vakantie” en win een prijs
De komende Junis maand kunnen ouders en kinderen van Junis aan de slag met het thema vakantie. Voor de leeftijdscategorie 5 tot en met 12 jaar kunnen kinderen in het thema ‘Droom je vakantie’ een inzending insturen. Of het nu geknipt, geplakt, gefotografeerd, gefilmd of gekleurd is er wordt uiteindelijk door een externe jury gekozen op originaliteit. En ook de allerkleinste kunnen meedoen door samen met de ouders een eigen invulling te geven op dit thema of een tekening van een zwembroek of badpak, van het kindercentrum mee te nemen en zelf creatief te beplakken, te verven, bestempelen etc. De eerste prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Peter Langehout reizen. Zij stellen een reischeque van € 75,00 ter beschikking, Junis heeft dit verdubbeld naar €150,00. En voor de tweede en derde prijs stellen Theater Castellum en Parkfilmhuis kaarten ter beschikking. Prijzen die je samen met het gezin kunt gaan beleven!

20 Juni prijsuitreiking
Met nog zo’n acht weken te gaan voor de grote zomervakantie, en nog een paar nachtjes voor de overgang van de langste dag naar de kortste dag vond Junis het een mooi moment om op vrijdag 20 juni op al haar kindercentra’s een zomerfeest te organiseren voor ouders en kinderen. De dag ervoor, op 19 juni, zal een externe jury de inzendingen gaan beoordelen en prijswinnaars kiezen. Op 20 juni worden deze prijzen uitgereikt tijdens de zomerfeesten (voor Rijnwoude is dit een week later ivm avond-4daagse). De gastouderopvang zal deze dag een ‘reisje’ gaan maken naar de opvanglocatie en zo ook mee feesten op de 20e.

27 juni Nationale modderdag; modder en natuurbeleving
Ook dit jaar zal Junis weer meedoen met de landelijke modderdag. Dit is een mooie afsluiting van de Junis junimaand. Met de nationale ModderDag vraagt Veldwerk Nederland samen met Schuttelaar & Partners op bijzondere wijze aandacht voor natuurbeleving. Onder het motto "de aarde is van jou" valt op ModderDag de drempel voor basale natuurbeleving weg. Veldwerk Nederland wil met ModderDag bereiken dat kinderen meer ruimte krijgen voor het spelen met water, aarde, zand als belangrijk onderdeel van natuurbeleving. Het spel met de elementen versterkt het waardevolle contact tussen kinderen en de aarde en geeft kindreren veel plezier. Kneden, kliederen, kleien, voelen en ontdekken, vies worden mag op ModderDag! Deze beleving omarmt Junis!

Beleef het mee
Ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers van Junis beleven samen de kinderopvang. Hoe beleeft een kind zijn of haar dag op de opvang? En wat krijgt de ouder hier van mee? Hoe leuk is het bijvoorbeeld om als ouder gedurende de dag een whatsapp-berichtje te ontvangen over jouw eigen kind. Met enige regelmatig krijgen ouders van de opvanglocatie een foto van hun kind toegestuurd met een kort tekstberichtje er bij. Ook is er op vrijwel elk kindercentrum een familiewand te ontdekken waarop veel foto’s te zien zijn en het onderwerp van gesprek zijn tussen ouders, kinderen en pedagogische medewerkers. De reacties van ouders zijn positief. Beleving is samen delen, leren en ervaren.

Fotograaf: Josh Walet
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Verschillende vormen van professionele opvangvoorzieningen.