Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ultimatum voor nog steeds niet brandveilige Ridderhof

1 april 2015 - 10:07  •  reacties

Ultimatum voor nog steeds niet brandveilige Ridderhof

Alphen aan den Rijn -

Burgemeester Liesbeth Spies stelt de Vereniging van Eigenaren van de Ridderhof een ultimatum: op 1 oktober moet alles gereed zijn; zo niet, dan krijgt de Ridderhof een dwangsom van 160.000 euro opgelegd. De dwangsom was al eerder aangekondigd, maar daar bleek de Ridderhof niet van onder de indruk te zijn. "Wij vinden dat de Vereniging van Eigenaren onvoldoende urgentie ervaart. Wij zien geen plan, laat staan dat er stappen worden gezet", stelt Spies.

Ook de Aarhof voldeed niet aan de brandveiligheidseisen, maar die heeft de handschoen wel opgepakt. In de afgelopen maanden zijn daar veel bouwtechnische aanpassingen verricht. Brandwerend compartimenteren was de belangrijkste eis voor zowel de Aarhof als de Ridderhof. Op het moment dat er brand uitbreekt, kunnen gedeeltes van het winkelcentrum worden afgesloten zodat de brand zich niet door heel het winkelcentrum verspreidt.

Als er nu een flinke brand uitbreekt, zal heel het winkelcentrum tot de grond toe afbranden, is de verwachting. Spies benadrukt dat mensen die in de Ridderhof werken of winkelen geen gevaar lopen. ‘De persoonlijke veiligheid is op orde. Er zijn voldoende nooduitgangen.’ Maar het college van burgemeester en wethouders eist wel dat de brandveiligheid snel op orde is. (Tijdelijke) sluiting van de Ridderhof zou een uiterst redmiddel kunnen zijn.

De Pasar Malam, die jaarlijks goed is voor ruim 10.000 euro, mag in ieder geval niet plaats vinden in de Ridderhof. In 2014 maakte de gemeente Alphen nog een uitzondering, nu niet meer. De vergunningaanvraag is geweigerd.

Fotograaf: Josh Walet
De Ridderhof.'
De Ridderhof

Winkelcentrum Ridderhof biedt alles wat een winkelcentrum moet bieden.