Nieuws

« Vorige - Volgende »

Docenten muziekschool starten nieuwe organisatie

9 oktober 2015 - 12:46  •  reacties

Docenten muziekschool starten nieuwe organisatie

Alphen aan den Rijn -

Sinds afgelopen voorjaar werkt het docententeam hard aan die nieuwe opzet. Trots en vol zelfvertrouwen richten zij deze maand de coöperatie Nieuwe Muziekschool Alphen op. Op dit moment zijn de inspanningen gericht op het vinden van nieuwe huisvesting, het verder uitwerken van het bedrijfsplan en het inrichten van de organisatie.

Begin 2016 presenteert de Nieuwe Muziekschool Alphen zich officieel aan de Alphense samenleving. In september 2016 gaan de docenten van start als coöperatief netwerk van zelfstandige muziekeducatie-professionals. 

De coöperatie stelt zich ten doel om met kwalitatief muziekonderwijs voor kinderen, jongeren, volwassenen én senioren, het muziekleven in Alphen te blijven voeden en eraan bij te dragen. Dat gebeurt vanuit een nieuwe organisatie die midden in de Alphense samenleving staat. Open voor alle ontwikkelingen en vernieuwingen en uitnodigend naar andere partijen en partners in de stad. Vanuit de vaste overtuiging dat kunst- en muziekeducatie er ook de komende jaren echt toe doen.

Aan de gemeente Alphen is een sluitende business-case gepresenteerd die uitgaat van een beperkte ondersteuning door de gemeente voor de basisinfrastructuur die voor goed muziekonderwijs nodig is. De komende tijd wordt deze business-case stap voor stap verder uitgewerkt tot de nieuwe, open, marktgerichte organisatie die er ná de zomer volgend jaar klaar voor zal zijn: de Nieuwe Muziekschool Alphen. Met een open oog naar de toekomst én met de expertise, know how en ervaring van 45 jaar kwalitatief muziekonderwijs in Alphen aan den Rijn.

Fotograaf: Josh Walet
Streekmuziekschool.'
Streekmuziekschool

Muziekschool in het oude gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.