Nieuws

« Vorige - Volgende »

ZZP-ers en cultuur in Alphense Biesterveldgebouw?

12 januari 2016 - 15:55  •  reacties

ZZP-ers en cultuur in Alphense Biesterveldgebouw?

Alphen aan den Rijn -

Vandaag is een groep mensen bij elkaar gekomen om te zien of er een bestuur gevormd kan worden en te beslissen hoe de gemeente een redelijk afgerond plan gepresenteerd kan worden. In de voorlopige plannen is er ruimte voor ZZP-ers en startende bedrijven, die niet in een kantooromgeving als iFlow passen. "Daar stelt de gemeente ook geld ter beschikking. We verwachten dus dat niet alleen kantoorwerk, maar ook handwerk door de overheid wordt gestimuleerd", aldus één van de betrokkenen.

Ook toneelgroep PA wil graag gebruik maken van het complex om decors te bouwen en op te slaan. Ook repetities kunnen er plaatsvinden. Popplatform Alphen wil zich sterk maken voor oefenruimtes voor bands en een podium, waar lokale groepen kunnen optreden. De nieuwe muziekschool onderzoekt ook de mogelijkheden. Willem Hassoldt van het Alphens Circus Campus en de Kleurfabriek wil direct al meedoen.  

De gemeente wil het gebied revitaliseren en heeft initiatiefnemers uitgedaagd met een goed plan te komen. Uit een eerst inventarisatie, bleek niet alleen dat er veel animo is, maar dat het project ook werkgelegenheid voor mensen met een beperking kan opleveren. Het zou zomaar kunnen dat er 10 arbeidsplaatsen ontstaan, voor huismeesters, leermeesters en horecamensen. De SWA is ook enthousiast.

Fotograaf: Josh Walet